Specialiștii avertizează: o căsătorie fără sex e prea puțin probabil să reziste

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ești convinsă că vă leagă atât de multe lucruri, încât o căsătorie fără sex nu este deloc un pericol. Oamenii de știință sunt de altă părere…

Sexul nu este doar pentru a face copii

Oamenii nu fac sex doar pentru a se reproduce, ci mai ales de plăcere. Până la urmă de ce au fost inventate atâtea metode de contracepție?

Sexul înseamnă intimitate, atașament, ideea de a aparține, comunicare. Iar psihologii sunt clari: atunci când există probleme mari în cuplu asta se reflectă la nivelul vieții sexuale.

Citește și:

Orgasmul te ajută să rămâi însărcinată mai repede

SOS libidou! De ce bărbații își pierd cheful de a face sex

Sexul e necesar să nu fie omis

Când ai atâtea discuții legate de bani, copii, soacre, stai extrem de prost cu timpul, în ce măsură te mai conectezi real unul la celălalt?

Altfel devii numai coleg de apartament, partener de credite și de educarea copiilor. Sexul îți aduce aminte că ești și bărbat sau femeie, nu doar părinte sau adult responsabil cu atâtea probleme pe cap.

În plus, multe certuri minore sunt rezolvate… în pat. Să mai vorbim ce palpitant era sexul de împăcare?

O căsnicie fără sex minează încrederea în sine

Cum spuneam, pe lângă rolul de părinte, de profesionist la job, ai și rolul de partener. Iar teasing-ul, flirtul, sexul în sine te fac să te simți sexy (indiferent de acele defecte corporale pe care le are toată lumea), dorit, că… trăiești.

Refuzurile la așternut afectează încrederea în sine, ajungi să nu te mai simți bine în pielea ta și, de ce nu, să cauți confirmări în altă parte.

Ori dacă nu înșeli și rupi căsnicia pentru o altă poveste romantică, este posibil ca nefericirea și lipsa de satisfacție dată de conectarea emoțională inexistentă, lipsa sentimentului de atașament să ducă la depresie, o criză existențială ce contribuie la o reevaluare și reorganizare a propriei vieți.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter