Sporturi de iarnă care te vor ajuta să te menții sănătos

Publicat pe

Iarna aduce odată cu ea frig și zăpadă, însă acest lucru nu îi descurajează pe cei care vor să se mențină sănătoși chiar și în această perioadă. Cu toate că opțiunile de petrecere a timpului liber sunt altele decât în timpul verii, există foarte multe activități distractive, care te vor ajuta să te menții în formă. 

Dacă și tu ești îngrijorat că venirea iernii va avea un impact negativ asupra siluetei tale și asupra stării tale de sănătate, ar trebui să te orientezi spre o activitate fizică potrivită acestui sezon. 

În general, sporturile de iarnă sunt mai solicitante decât alte tipuri de activități. Pentru a te proteja de accidentări, este necesar să te antrenezi cu câteva săptămâni înainte, pentru a dobândi condiția fizică necesară. Dacă ești în pană de idei, îți oferim câteva exemple de sporturi de iarnă care vor contribui la sănătatea ta mentală și fizică. 

1. Schiatul

Acesta este, probabil, cel mai popular sport de iarnă, dar și acela care solicită toți mușchii din corp. Când schiezi, mușchii abdominali și cei ai picioarelor vor fi solicitați și astfel se vor dezvolta vizibil după doar câteva sesiuni petrecute pe pârtie. De asemenea, schiatul contribuie și la îmbunătățirea gradului de oxigenare în întregul organism și mărește capacitatea plămânilor. 

Mai mult, acest sport de iarnă este ideal și pentru persoanele care vor să piardă din greutate. În medie, șase ore petrecute pe pârtie se pot traduce prin arderea a circa 3.000 de calorii, iar astfel, o persoană care schiază timp de o săptămână poate pierde chiar și cinci kilograme. Totuși, pentru a ajunge la aceste performanțe, este necesar să deții și un echipament de ski de calitate, care să te protejeze de frig și care să te ajute să te simți confortabil pe pârtie. 

2. Snowboardingul 

Chiar dacă pare un sport extrem, care presupune efectuarea de manevre periculoase, snowboardingul este mult mai ușor de învățat decât schiatul. Pentru că este intens și presupune schimbări bruște de direcție, această activitate va contribui la dezvoltarea grupelor inferioare de mușchi dar și a celor abdominali. Doar într-o oră petrecută pe pârtie vei putea arde până la 500 de calorii. 

De asemenea, snowboardingul are multiple beneficii pentru sănătate, contribuind la reducerea anxietății și la combaterea multor probleme cardiovasculare. În momentul în care practici acest sport, corpul tău va elibera endorfine și alte substanțe care îți vor asigura buna dispoziție chiar și după ce vei părăsi pârtia. Astfel, te vei simți mai fericit iar stresul va dispărea cu totul. 

3. Patinajul

Dacă nu ai posibilitatea de a merge la munte în această iarnă, dar vrei, totuși, să experimentezi un sport de sezon prin care să te menții sănătos, patinajul este alegerea potrivită pentru tine. Acest sport presupune o serie de mișcări care te vor ajuta să ai un echilibru mult mai bun, să-ți îmbunătățești nivelul de coordonare și să-ți crești rezistența corpului. 

De asemenea, patinajul va contribui și la modelarea mușchilor inferiori ai corpului și te va ajuta să arzi caloriile mai rapid chiar și decât în cazul joggingului. Timpul petrecut în frig va determina organismul să lucreze de două ori mai intens pentru a păstra căldura corporala, lucru ce va contribui la pierderea caloriilor. 

4. Fat bike

Dacă, pe lângă sporturile consacrate, îți dorești să practici și o activitate nouă în această iarnă, îți recomandăm să încerci fat bike. Acest sport se aseamănă foarte mult cu ciclismul montan, singura diferență fiind bicicleta, care este modificată pentru a străbate cu succes orice tip de teren, chiar și pe cele înzăpezite. Astfel, dacă ești împătimit de ciclism, acest tip de bicicletă te va ajuta să-l practici și iarna. 

Cu fat bike vei observa că beneficiile pentru sănătate sunt mai mari decât în cazul ciclismului obișnuit, deoarece efortul depus pentru a urca și coborî pantele înzăpezite este mult mai mare. O astfel de activitate va contribui la dezvoltarea mușchilor tăi inferiori, va îmbunătăți modul de funcționare a sistemului tău cardiovascular, dar și a condiției fizice. 

Pregătește-te încă de pe acum pentru sezonul rece și alege-ți activitățile potrivite prin care să-ți petreci timpul liber și să te menții sănătos. Rezervă-ți timp pentru sporturile obișnuite de sezon, însă nu uita să încerci și lucruri noi. 

Sursa Foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Biciclop.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter