Suferința din dragoste dă dependență! Cercetătorii îți spun cum te sabotezi singură

Publicat pe de Catalina Cristescu

Cum se poate ca suferința din dragoste să fie la fel de adictivă ca un drog? De vină e creierul, dar și pașii pe care îi faci tu mai departe.

O chestiune de neuroștiințe

Câteodată propriul creier nu ne este cel mai bun prieten, iar în acest caz suferința din dragoste pentru că el te-a părăsit activează zonele din creier asociate cu motivația, recompensa, dependența și poftele.

Practic intri într-un fel de sevraj unde drogul este chiar fostul iubit.

Masculul cel mai puternic

Un alt sabotaj ni-l dă evoluționismul, iar Mama Natură ne-a setat să alegem masculul cel mai valoros care să poată avea grijă de noi și de copiii făcuți împreună.

Citește și:

Mituri despre jucăriile sexuale! Cercetătorii îți spun unde greșești

Ce detestă bărbații la femei! 3 lucruri care sunt turn off total

Când masculul ne respinge automat începem să-l percepem ca fiind de neprețuit și să plângem ocazia fabuloasă pe care am ratat-o, chiar dacă nu este atât de fabuloasă. Să vrei un om care nu e dispus să investească în tine?!

Renunță la scenarită

Și ultima etapă este modul în care ne autosabotăm noi cu mintea noastră, creând scenarii care mai de care mai fanteziste și mai cu happy end.

Ce fac scenariile acestea? Pur și simplu ele întrețin dependența și prin urmare suferința.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter