Ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii sensibile

Publicat pe

Pielea sensibilă înseamnă uscăciune, roșeață, senzație de iritație, intoleranță, piele cu tendință atopică, iar odată cu instalarea sezonului rece, aceste simptome se accentuează. Este important să adaptăm, așadar, și rutina de îngrijire a pielii sensibile la condițiile sezonului rece, ținând cond de proprietățile fiecărui tip de ten.

Nu este foarte ușor de identificat pielea sensibilă pentru că nu este, neapărat, o afecțiune care este vizibilă cu ochiul liber, deși pacientul se plânge medicului dermatolog că îl arde, că înțeapă, că se înroșește din orice sau că ține. În principiu, dermatologii definesc o piele ca fiind intolerantă atunci când reacționează la factori exteriori care nu ar trebui să o perturbe.

Sensibilizarea pielii se poate manifesta tot timpul sau poate fi declanșată de factorii externi (vânt, frig, poluare, apă dură, soare), dar și cauze interne, precum stres, emoții puternice sau intoleranțe la diferite ingrediente, dar și schimbări hormonale.

Sensibilitatea poate fi prevenită acționand asupra acestor cauze sau având o rutină de ingrijire adecvată, adaptată pielii sensibile. Este important de știut, de asemenea, că orice tip de piele poate fi sensibilă, indiferent dacă este uscată, grasă sau mixtă!

Experții recomandă să folosiți produse atent formulate, destinate special pielii sensibile, cu ingrediente active atent selecționate, pentru a minimiza riscuriile alergiilor și destinate fiecarui tip de ten.

Vă facem cunoștință, astfel, cu un nou brand din portofoliul LOreal România, MIXA, cu un portofoliu special conceput pentru nevoile pielii sensibile, cu o istorie de aproape 100 de ani.

Povestea MIXA a început în Franța anilor 1924. Pe atunci, doctorul farmacist Roger a profitat de expertiza sa farmaceutică și a mixat ingrediente active cu ingrediente tradiționale, dând naștere unui unguent menit să ajute pielea sensibilă și uscată a mâinilor – de aici și numele brandului, care face referire la acțiunea de mixare.

De atunci însă, portofoliul de produse ale acestui brand s-a extins cu mult dincolo de acea cremă de mâini, de la care a pornit totul – poți să îl descoperi în întregime pe site-ul oficial.

Astăzi, brand-ul oferă rutine hipoalergenice complete de îngrijire a tenului, dar și a corpului, atât pentru adulți, cât și pentru bebeluși și copii.

Fundația principiilor MIXA o constituie combinația de eficacitate și siguranță.

Dr. Oana Spânu, ambasadorul MIXA în România

Ambasadorul MIXA în România este Dr. Oana Spânu, medic primar Dermatologie – Venerologie și membru al World Society Interdisciplinary Anti-Aging Medicine și al Societății Române de Dermatologie.

„În ultimii ani, numărul femeilor care declară că au pielea sensibilă a crescut considerabil', a explicat Dr. Oana Spânu. „Am observat acest lucru atât la pacientele mele, cât și în studiile de specialitate.

Astfel, am ales să mă alătur misiunii MIXA în România, aceea de a oferi o soluție de îngrijire eficientă și accesibilă pentru toate tipurile de piele sensibilă. Împreună cu Mixa credem că îmbunătățind calitatea pielii sensibile înca de la primele semne, putem contribui la îmbunătățirea calității vieții', spune dr. Oana Spânu.

De ce ai nevoie de produsele MIXA în rutina ta de skincare

Formulele produselor din portofoliul MIXA sunt testate 100% pe pielea sensibilă, sub control dermatologic. În al doilea rând, sunt hipoalergenice, fiind compuse dintr-un număr limitat de ingrediente, care ajută la limitara riscurilor alergiilor.

Nu în ultimul rând, ingredientele active din ele ajută la calmarea simptomelor pielii sensibile: uscăciune, roșeață, senzație de iritație, intoleranță, piele cu tendință atopică.

Indiferent de nevoile pielii tale, MIXA are produsul ideal! Așadar, alege rutina potrivită ție:

  • Rutina anti-imperfecțiuni: apă micelară Anti-Imperfection, gel de curățare Anti-Imperfection, loțiune Anti-Imperfection, mască exfoliantă 3 în 1 Anti-Imperfection și cremă hidratantă 2 în 1 Anti-Imperfection
  • Rutina pentru tenul reactiv: apă micelară Anti-Irritations, spumă de curățare și cremă hidratantă Anti-Redness
  • Rutina pentru piele deshidratată: apă micelară Very Pure, cremă hidratantă (Hyalurogel Light/Rich), cremă hidratantă de noapte – Hyalurogel Night și lapte de corp Hyalurogel
  • Rutina pentru ten uscat: apă micelară Anti-Dryness, cremă hidratantă Extreme Nutrition, balsam de corp Regenerating Surgras, lapte de corp Intense Noruishment, cremă de mâini (Surgras/ Intense Nourishment)
  • Rutina Optimal Tolerance: apă micelară Optimal Tolerance, lapte demachiant Optimal Tolerance, cremă de față pentru întreaga familie, cremă hidratantă (Balacing Cream 6%, Balacing Cream 10%)
  • Baby: balsam de corp Atopiance, gel de curățare Atopiance, gel de duș Surgras, șampon micelar, spumă și ulei de curățare 2 în 1.

Poți găsi produsele MIXA în rețeaua drogheriilor DM, în Farmacia Tei, Bebe Tei și online pe emag.ro, beautybee.ro, farmaciatei.ro și bebetei.ro.

Pe noi ne-a convins! Tu ce părere ai?

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter