Trucuri simple să păstrezi căldura în casă mai mult timp

Publicat pe

Pe măsură ce temperaturile încep să scadă, iar prețurile la energie electrică și gaze se scumpesc din ce în ce mai tare, probabil și tu cauți trucuri prin care să păstrezi căldura în casă mai mult timp. Acest lucru înseamnă că vei face economie, dar te va ajuta și la confortul tău, pentru că nu va fi nevoie să te îmbraci cu toată garderoba de iarnă ca să nu îți fie frig. 

Trucuri simple să păstrezi căldura în casă mai mult timp

Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a reduce facturile la încălzire. Dincolo de înlocuirea ferestrelor vechi și de creșterea izolației, iată câteva moduri neașteptate prin care îți poți menține casa caldă în această iarnă.

Cum faci bani pe Tik Tok

Verifică-ți caloriferele

Dacă ai mobilă care blochează caloriferele, înseamnă că împiedici căldura să intre în cameră. Mută canapeaua departe de calorifer și camera ar trebui să se încălzească mai repede. 

Folosește covoare

Covoarele nu numai că funcționează pentru a stiliza o cameră, dar fac o treabă bună și pentru a îți menține picioarele calde dacă ai parchet sau gresie.

Utilizează folie de aluminiu

Dacă ai un calorifer pe un perete exterior, folosește niște folie de aluminiu în spatele lui. Natura reflectorizantă a foliei va împiedica căldura să dispară prin perete și, în schimb, o va reflecta înapoi în cameră.

Cele mai colorate orașe din lume

Sticle cu apă caldă

Te-ai săturat să te bagi într-un pat rece noaptea? Umple o sticlă cu apă fierbinte și pune-o la picioare, sub pătură. Te va ajuta să-ți păstrezi picioarele calde. Poți pune câte o sticlă unde vrei, la spate sau la abdomen, ca să îți fie cald.

Lasă soarele să între în casă

În timpul zilelor însorite, trage perdelele și lasă să intre lumina soarelui. Razele te vor ajuta să te încălzești chiar și în cele mai reci zile.

Mesaje şi felicitări de Sfântul Ion

Trage perdelele noaptea

Dacă deschizi perdelele pentru a lăsa soarele să pătrundă în timpul zilei, închide aceste perdele pe timp de noapte. Acest lucru te va ajuta să reții căldura în interiorul locuinței.

Lasă ușa cuptorului deschisă

Când ai terminat de copt și oprești cuptorul, lasă ușa cuptorului deschisă. Căldura va merge în bucătărie și va ajuta la încălzirea camerei. Bineînțeles, nu face niciodată acest lucru dacă ai copii, animale de companie sau oaspeți în vârstă în casă, cu excepția cazului în care poți închide în siguranță bucătăria.

Încearcă folia cu bule

Această folie nu e doar distractică. Așează o folie cu bule pe ferestrele pe care nu trebuie să vezi pe afară pentru a ajuta la păstrarea unei părți din aerul cald înăuntru și pentru a reduce facturile de energie. Redu facturile de încălzire cu acest sfat simplu.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Nectarie, prăznuit pe 9 noiembrie

Folosește aburul de la duș

Dacă este posibil, lasă ușa deschisă atunci când faci duș. Acest lucru permite ca tot aburul fierbinte să se deplaseze prin casă. De asemenea, poate ajuta la reducerea aerului uscat din timpul iernii. 

Fierbe o oală de apă

Fie că folosești un ceainic sau o oală, fierberea apei te va ajuta să încălzești bucătăria. Și, atunci când ai apa fierbinte, prepară-ți ceaiul preferat și încălzește-te pe dinăuntru. Iată un alt mod surprinzător de a folosi apa clocotită.

Folosește temporizatoare la încălzirea centrală

Dacă ai o centrală, setează termostatul pe o temperatură de 21-22 de grade, astfel încât în casă să fie o atmosferă plăcută. Când gradele scad, termostatul va face centrala să pornească, încălzind casa doar până la gradele setate. În acest fel, economisești energie.

Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiți. Rugăciunea Sfântului Mina, spusă pe 11 noiembrie, face minuni!

Maximizează izolația

Când vine vorba de căldură, aproximativ 25% se pierde prin acoperiș. Acest lucru poate fi redus cu ușurință prin instalarea a 25 cm de izolație, dacă stai la casă.

Același lucru îl poți face și pentru pereții exteriori. Deși nu este ieftin, izolarea pereților ar putea economisi mulți bani.

Schimbă-ți boilerul

Dacă boilerul tău are mai mult de 10 ani, ar putea fi momentul să îl înlocuiești cu un model nou, mai eficient. Un boiler performant folosește mai puțină energie pentru a produce aceeași cantitate de căldură. În plus, dacă este nou, este mai puțin probabil să ai probleme la începutul sezonului de iarnă.

Cum se utilizează google translate. Trucuri și sfaturi utile pentru traduceri 

Blochează căldura care iese pe sub uși

Închide spațiul care rămâne la pragul ușii cu un „șarpe de ușă”, un sac lung și subțire de pânză, ca un sac de fasole. E ca o pernă lungă și subțire, care se pune la ușă pentru a păstra căldura în casă.

În plus, dacă ai ferestre vechi, poți pune astfel de dispozitive și la pervaz.

Sursa foto: Shutterstock.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter