Un părinte autoritar distruge încrederea în sine a copilul. Specialiștii îți arată unde greșești

Publicat pe de Catalina Cristescu

Sunt un părinte autoritar ca să nu o ia pe căi greșite! Dragostea dură vulnerabilizează copilul și îi afectează stima de sine. Ce se nu faci!

În mod cert orice copil are nevoie de reguli și de limite, dar de aici până la a fi un părinte autoritar și dur e mare distanță.

Un părinte autoritar se bazează pe frică drept instrument de educație, pe mult control, pedepse și deprivare de iubire. Dacă îi arăt iubire mi se urcă în cap. Sună cunoscut?

Părintele autoritar nu ține cont de părerea copilului, planul este deja făcut, iar cel mic doar trebuie să respecte acest plan.

Copilul uneori din teama de a nu pierde fărâma de iubire devine compliant, obedient, ori se transformă într-un rebel fără cauză.

Abuzul emoțional

Din păcate acestă autoritate implică și un abuz emoțional prin critică, comparație, manipulare, control, frică, devalorizare.

Nici nu e de mirare că în sufletul copilului se instalează adânc un sentiment de inferioritate, că nu va fi niciodată îndeajuns de bun.

Intimitatea este de asemenea un concept străin părinților autoritari care nu lasă spațiu copiilor, nici fizic, dar nici emoțional, încălcându-l frecvent.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter