Unde să mergi pentru relaxare când timpul îți permite

Publicat pe

Weekendul reprezintă acele zile la care te gândești cu nerăbdare imediat ce a început săptămâna, pentru că doar atunci îți poți face timp pentru tine sau pentru cei dragi. Indiferent că levenești toată ziua, că mergi la shopping sau că petreci ore în șir de vorbă cu prietenele la o cafea, sâmbăta și duminica sunt cele mai frumoase zile ale săptămânii. Dacă vrei să faci ceva diferit în aceste zile, poți alege una dintre ideile următoare. Desigur, le poți pune în practică și în cursul săptămânii dacă ai timp și simți nevoia unei ieșiri din rutină, care să te relaxeze.

  1. Excursii prin țară

În weekend, cea mai bună activitate pe care o poți face este să pleci într-o excursie relaxantă într-un oraș din țară. Dacă ai vouchere de vacanta, cu atât mai bine, pentru că le vei putea folosi pentru a te bucura, la un preț accesibil, de odihna pe care o meriți la sfârșitul săptămânii. Profită de aceste zile pentru a vizita muzee, a te familiariza cu obiceiurile locale și pentru a afla lucruri noi despre comunitatea în care te afli. Cel mai bine este să mergi într-o zonă despre care nu știi prea multe lucruri, pentru a te putea îmbogăți cu cât mai multe cunoștințe. Gustă din mâncărurile specifice locului, mai ales dacă ai un card de masa pe care îl poți folosi pentru a te bucura de delicatesele pe care le găsești în restaurantele și magazinele din orașul pe care îl vizitezi. Excursia te va ajuta să îți reîncarci bateriile pentru săptămâna ce urmează și îți va da bună dispoziție.

2.  Vizită la muzeu 

O vizită la un muzeu îți poate oferi destinderea de care ai nevoie și într-o zi de weekend, dar și în timpul săptămânii. Dacă ești pasionată de artă, mergi la un muzeu cu picturi sau sculpturi ale unor artiști români sau străini. Dacă îți place istoria, vizitează un muzeu de istorie, unde poți afla lucruri foarte interesante despre trecutul popoarelor, al comunităților, al regiunilor din țară. Există muzee pentru majoritatea domeniilor și chiar muzee „delicioase', cum ar fi cele în care afli totul despre istoria ciocolatei. Dacă vrei să afli mai multe despre ceea ce vezi, nu doar să admiri, poți apela la un ghid specializat sau, și mai bine, ia cu tine o persoană apropiată care știe mai multe decât tine despre exponatele din muzeu și îți poate da și ție informații. 

3. Teatru 

Dacă ești iubitoare de artă și îți place dramatismul, cea mai bună variantă pentru tine este să mergi la o piesă de teatru. Aici ai contact direct cu personajele interpretate, deoarece totul se desfășoară fix în fața ta și orice gest sau reacție din partea ta ar putea influența comportamentul actorului de pe scenă. Alege piesa de teatru la care vei merge în funcție de starea pe care o ai sau de cea pe care vrei să o ai ulterior. De exemplu, dacă vrei să râzi în hohote, alege o comedie, aceasta fiind probabil una dintre cele mai bune variante pe care le ai deoarece terapia prin ras este cunoscută ca fiind un bun combatant al stresului. Un alt criteriu în funcție de care să alegi la ce piesă vei merge poate fi reprezentat de actorii care joacă în ea. Dacă ai un actor preferat și vezi un anunț cu piesa în care urmează să joace, nu sta pe gânduri și mergi să îl admiri interpretându-și rolul. 

4. Un concert 

Probabil să mergi la un concert în timpul săptămânii nu este chiar cea mai bună idee dacă a doua zi trebuie să ajungi devreme la serviciu, dar poate fi o alegere inspirată pentru activitățile de vineri sau de sâmbătă. Dacă printre apropiații tăi se află și câțiva care plănuiesc să meargă la un concert, nu ezita să te alături grupului, mai ales dacă nu ai alte variante de activități. Chiar dacă poate nu este vorba despre artistul tău preferat, ieșirea în gașcă este mereu distractivă, și poate chiar îți vei extinde gusturile muzicale. Dacă, dimpotrivă, concertează chiar artistul pe care îl îndrăgești, cu atât mai mult un concert este o variantă foarte bună pentru a te destinde și pentru a-ți petrece o parte din weekend. 

Cele mai bune alegeri pentru zilele de weekend nu sunt cele care îți consumă toată energia, ci acelea care te relaxează și care te fac să te simți bine. Este bine să investești acest timp în ceea ce îți face plăcere, dar și în activități care să favorizeze socializarea cu cei din jur, pentru a te elibera de eventualele energii negative acumulate în decursul săptămânii. 

Sursă foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sodexo

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter