Vrei să ai o relație de cuplu mai fericită? Cercetătorii îți recomandă să faci regulat excursii în natură

Publicat pe de Catalina Cristescu

Există cărți, conferințe, video care te învață ce e de făcut pentru o relație de cuplu mai fericită. Specialiștii îți recomandă ceva mai simplu: mergeți o dată pe lună într-o excursie de o zi în natură. Iată de ce.

Timp pentru voi doi

În natură cu bicicleta, făcând cățărări sau trasee sunteți pur și simplu izolați, voi doi și atât. Fără copii, rude, prieteni care ar putea să funcționeze ca o distragere.

De asemenea este important să existe politica fără telefon sau social media!

Citește și:

Asta se întâmplă în creier! În final te poate influența să devii infidel!

Psihologia seducției! Cum trebuie să te îmbraci ca să fii atrăgătoare pentru un bărbat

Hormoni în acțiune

Puțină adrenalină sau chiar teamă au rolul de a vă uni așa cum face un alt hormon, cel al atașamentului. Apoi serotonina vă dă o stare bună pe care o experimentați împreună.

Mod de negociere

Întâi petreceți timp împreună și sunteți implicați în organizarea excursiei ce ulterior poate trece la amintiri și lucruri frumoase despre care să povestiți.

În timpul aventurii pot apărea diverse situații neprevăzute care vă obligă să negociați, să fiți empatici, asertivi, să vă gestionați conflictele, un antrenament excelent pentru ce se întâmplă de fapt în viața de zi cu zi.

Funcționați ca o echipă

Ați uitat ce înseamnă ideea de doi, de echipă? Astfel de activități vă obligă să lucrați împreună și să aveți grijă nu doar de voi ci și de coechipier.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter