Decernarea Globurilor de Aur - Cele mai profunde și cele mai amuzante discursuri

Publicat pe

Fie că sunt gafe, sau perle de înțelepciune, de fiecare dată, la un astfel de eveniment, ne rămân în memorie vorbele de duh ale protagoniștilor.

Ediția cu numărut 74 a Globurilor de Aur nu a avut cum să scape de influența politicii, în ciuda faptului că prezentatorul galei, Jimmy Fallon, a făcut numeroase flic-flac-uri pentru a-și păstra poziția echidistantă față de recentele alegeri și de investirea controversatului Donald Trump la Casa Albă.

Mulți actori care au fost premiați au simțit nevoia să-și exprime vederile anti-Trump, unii într-o manieră mai delicată, cum este cazul Marii Doamne a Hollywood-ului, Meryl Streep, iar alții nu s-au sfiit să nu condamne vădit alegerea noului președinte. Un astfel de exemplu a fost Hugh Laurie, acesta dând frâu liber sarcasmului care l-a consacrat.

Dar, dincolo de comentariile cu iz politic, unii dintre laureați au ținut să-și deschidă sufletul, exprimându-și cele mai puternice sentimente în fața publicului și telespectatorilor. Un astfel de speech emoționant a fost cel al lui Ryan Goseling, care a omagiat-o pe frumoasa lui soție, Eva Mendes, pentru puterea interioară și stăruința cu care l-a susținut moral în timpul filmărilor, în ciuda faptului că era însărcinată cu cel de-al doilea copil, iar fratele ei se lupta cu o cumplită maladie, care l-a și răpus.

Un alt discurs demn de standing ovations a fost cel al partenerei de ecran a lui Gosling, Emma Stone, care i-a încurajat pe toți aspiranții la o carieră artistică de renume să nu-și abandoneze chemarea, indiferent de câte eșecuri ar avea și câte „uși li s-au închis în nas, la propriu, sau la figurat'.

Viola Davis, de asemenea, a avut o prezență strălucitoare, glorificându-și colegul de platou, pe Denzel Washington, și pe Meryl Streep, pe care a considerat-o mereu o lumină călăuzitoare, conchizând cu eleganță: „Mă faci mândră că sunt artistă'.

Dar, cum nu totul iese mereu perfect, au fost câteva derapaje, unele hilare, altele lipsite de gust. Amuzantă a fost apariția cuplului Goldie Hawn – Amy Schumer și neconcordanța jucată (sau nu?!) a discursului lor, precum și replica lui Amy: „Eu joc rolul fiicei. Deși am fost la casting pentru ambele roluri' (și cel de mamă – n.a.).

O prezență controversată, care a cauzat discuții aprinse, a fost (din nou) Sofia Vergara, care a vrut să facă o glumă, substituind cuvântul „anual', cu „anal' („The Hollywood Foreign Press Association has an anal tradition.'), însă poanta nu a fost gustată, iar criticile acide de pe rețelele de socializare au explodat instantaneu.

Iar unul dintre momentele de top a fost atunci când Kristen Wiig și Steve Carell au prezentat filmele nominalizate la categoria Cel mai bun lung metraj de animație. Un dialog aparent amical, despre împortanța filmelor de animație în viețile noastre, s-a transformat într-un maraton tragicomic prin care cei doi își narau traumele din copilărie, care mai de care mai absurde și mai nostime.

Alexandra Zărnescu

Foto: Hepta

Decernarea Globurilor de Aur - Cele mai profunde și cele mai amuzante discursuriDecernarea Globurilor de Aur - Cele mai profunde și cele mai amuzante discursuri

Full speech Kristen Wiig și Steve Carell:

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter