Meryl Streep - laureata premiului Cecille B. DeMille și discursul ei memorabil

Publicat pe

În acest an, personalitatea căreia i s-a decernat Premiul Cecille B. DeMille pentru întreaga carieră la Globurile de Aur a fost actrița Meryl Streep.

Reputata actriță a folosit acest moment pentru a atrage atenția asupra unor subiecte sensibile, astfel că Streep a susținut cauza jurnaliștilor, a apărat onoarea Hollywood-ului, le-a onorat pe regretatele Carrie Fisher și Debbie Reynolds și l-a criticat pe președintele ales, Donald Trump, fără a-i menționa numele.

Meryl Streep a amintit un episod din timpul campaniei de anul trecut, care a șocat-o profund, menționând că „persoana care este solicitată să se așeze în scaunul cel mai reprezentativ al țării noastre”, a imitat la modul ironic un reporter cu handicap de la publicația The New York Times, un incident citat frecvent în campanie.

„Când am văzut, mi-a frânt inima”, a spus Meryl. „Încă nu-mi pot scoate din cap acest lucru, pentru că nu a fost într-un film. A fost aievea. (…) Lipsa de respect induce lipsă de respect, violența incită la violență. Și când cei puternici abuzează de statutul pe care îl au, pentru a-i hărțui pe alții, toți suntem în pierdere.”

De asemenea, Streep a menționat că Hollywood-ul a devenit un loc de ocară. Dar, revizuind biografiile câtorva dintre colegele ei nominalizate la Globurile de Aur, ea a spus că Cetatea Filmului este o comunitate plină de oameni de pretutindeni, uniți în misiunea comună de a încânta și inspira publicul din întreaga lume.

„Dacă îi ucideți pe toți actorii, nu mai veți avea la ce să vă uitați, în afară de fotbal și arte marțiale, care nu sunt arte, cu adevărat”, a spus Meryl cu umorul ei binecunoscut.

Alexandra Zărnescu

Foto: Hepta

Discurs integral:

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter