Cum se face ratatouille. Cea mai bună mâncare de post

Publicat pe

Una dintre cele mai celebre rețete ale gastronomiei franțuzești, devenită și mai populară după ce a ieșit simpaticul film cu același nume. Să facem împreună un ratatouille, tocană de legume a Provence-ului!

  •  2 vinete
  •  2 dovlecei
  •  2 ardei
  •  1 kg roșii
  •  1 ceapă
  •  3-4 fire pătrunjel
  •  3 frunzulițe busuioc
  •  5 căței usturoi
  •  5 linguri ulei măsline
  •  sare
  •  piper

MOD DE PREPARARE

Tăiați ardeii, dovleceii, vinetele, ceapă și roșiile (fără coajă acestea din urmă) în cubulețe și le puneți în vase separate. Turnați ulei cam cât un deget grosime într-o tigaie mare care nu lipește.

Căliți legumele, pe rând, în ordinea aceasta: ardeiul până începe să se rumenească, apoi îl scoateți pe o farfurie.

Dovleceii urmează la călit, în aceeași tigaie. Când li se schimbă culoarea, îi scoateți lângă ardei. Apoi căliți și vinetele, fără a mai adăuga ulei în tigaie, deoarece ele absorb mult ulei și dacă mai turnați vor deveni grețoase.

Le scoateți, turnați puțîn uleiîn tigaie și căliți ceapă 5 minute. Puneți peste roșiile tăiate cubulețe, asezonați cu sare și căliți-le cu capacul pus, până se formează un sos mai gros.

Puneți în tigaie vinetele, ardeii și dovleceii și căliți totul 5 minute. Între timp, tăiați mărunt usturoiul și adăugați-l peste legume, asezonând cu sare, piper (sau alte condimente la alegere).

După ce dă în clocot mâncarea, dați focul mic, astupați cu un capac și lăsăți să se pătrundă aromele 20-30 minute. Tăiați frunzulițele de busuioc și exact înainte să luați tigaia de pe foc, amestecați-le în compoziție. Decorați cu pătrunjel tocat fiecare porție în parte.

Sursa: https://retete.unica.ro/recipes/ratatouille/

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter