Filme nominalizate la Oscar 2015, în curând în cinematografele din România

Publicat pe

InterComFilm Distribution aduce în România 3 dintre filmele nominalizate anul acesta la Oscar.

 

Whiplash, cel mai recent film al tânărului regizor Damien Chazelle va fi lansat pe 6 februarie. La nici 30 de ani, Damien Chazelle se înscrie în cursa pentru Oscar la 5 categorii, printre care și cel mai râvnit premiu: Cel mai bun film'.

 

Whiplash1

 

Filmul spune povestea unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară.

 

Whiplash a mai obținut nominalizări la categoria Cel mai bun actor în rol secundar' – J. K. Simmons (deținătorul Globului de Aur pentru aceeași categorie anul acesta), Cel mai bun scenariu adaptat' (semnat de același Damien Chazelle), Cel mai bun montaj' (Tom Cross) și Cel mai bun mixaj de sunet'.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7d_jQycdQGo[/youtube]

 

Tot cu 5 nominalizări se înscrie și regizorul Bennett Miller, pentru Foxcatcher. Cu o distribuție de excepție – Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve Carell, Sienna Miller – Foxcatcher va fi lansat în România pe 20 martie.

 

Foxcatcher1

 

O dramă inspirată de fapte reale care se concentrează pe povestea de viaţă a lui John Du Pont (Steve Carell), moştenitorul companiei de produse chimice Du Pont care suferea de o formă de schizofrenie paranoidă şi care ajunge să-l ucidă pe prietenul lui de-o viaţă, Dave Schltz (Mark Ruffalo), un luptător de wrestling premiat cu aur la Jocurile Olimpice.

 

Foxcatcher este nominalizat la categoriile: Cel mai bun regizor' (Bennett Miller), Cel mai bun actor în rol principal' (Steve Carell), Cel mai bun actor în rol secundar' (Mark Ruffalo), Cel mai bun scenariu original' (Dan Futterman și E. Max Frye) și Cel mai bun machiaj'.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8361stZ8n0w[/youtube]

 

O nominalizare la Oscar a primit și comedia romantică Begin Again, la categoria Cea mai bună piesă originală'. Avându-I în rolurile principale pe Keira Knightley și Mark Ruffalo, filmul a fost lansat în România în vara anului trecut.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter