3 modalități moderne pentru amenajarea terasei tale

Publicat pe

Atunci când oamenii au în plan să achiziționare o locuință sau să își construiască una se orientează în așa fel încât să aibă o terasă. De cele mai multe ori, terasa este locul preferat de oameni pentru relaxare, iar aspectul acesteia și modalitatea în care este amenajată sunt factori ce stau la baza unei bune dispoziții. Cu cât terasa ta este adaptată nevoilor și gusturilor tale, cu atât vei fi mai relaxată atunci când îți petreci timpul acolo. În continuare îți sunt prezentate 3 idei pentru o amenajare modernă a zonei tale de confort.

Montarea unei pardoseli deosebite

Primul lucru care iese în evidență la o terasă este pardoseala. Fiind cea mai mare suprafață care atrage atenția, aceasta trebuie să fie aleasă foarte atent. De la nuanță și până la materialul din care este fabricată, trebuie să ții cont ce este mai potrivit nevoilor tale. Spre exemplu, cu ajutorul unei simple căutări a cuvintelor pardoseala terasa, poți identifica diverse modele din care, cu siguranță, una se va potrivi necesităților tale. Cele mai mari avantaje sunt: se poate monta cu ușurință, nu necesită costuri usturătoare, iar întreținerea este extrem de simplă.

Din punct de vedere vizual, aceasta oferă un mare plus terasei tale și totodată energiei pe care o capeți când îți petreci timpul acolo. Aspectul estetic al curții tale poate fi influențat de culoarea pardoselii, așa că alege maximum 3 culori principale pentru decorul terasei.

Amplasarea unor plante ornamentale

Pentru a da un aer proaspăt terasei tale, plantele sunt mai mult decât necesare. O terasă fără plante este un loc relativ sec, fără viață. Conexiunea dintre tine și natură trebuie să existe oriunde, mai ales în zona ta de confort destinată relaxării, deoarece te binedispune în orice moment al zilei.

Din punct de vedere estetic, plantele reprezintă elemente cheie care atrag atenția vizuală instant. Indiferent de dimensiunea acestora, atât plantele mici, cât și plantele medii și mari vor oferi un aer modern și select terasei tale. Este bine să alegi câte un model din fiecare tip pentru diversitate, dar să nu exagerezi cu numărul, maximum 5-6 plante sunt de ajuns. Un mare avantaj al plantelor mari, precum Yucca și Tuia, este reprezentat de faptul că pot oferi terasei tale umbră și răcoare. De asemenea, poți opta pentru foarte multe tipuri de plante, spre exemplu, favoritele tuturor sunt cele care înfloresc. Acestea nu numai că au un aspect frumos, dar oferă și mirosuri deosebite.

Includerea unei mese și a unei canapele

Doar imaginează-ți să îți începi ziua servind micul dejun și să îți bei cafeaua pe terasă, stând relaxată. Amplasarea unei mese și a unei canapele pe terasa ta poate îmbunătăți nivelul de confort. Pe lângă micul dejun, poți lua liniștit prânzul sau o cină romantică cu persoana iubită, în aer liber, la lumina lunii, în meniu fiind prezent și un vin roșu.

O altă situație în care poți realiza cât de importantă este relaxarea pe terasă este reprezentată de momentul ajungerii înapoi acasă după o zi obositoare de muncă. Tot ce îți dorești este să te relaxezi într-un mediu cât mai familiar, iar canapeaua și masa de pe terasă vor fi cele care îți stau la dispoziție.

Serile călduroase de vară pot fi mult mai interesante petrecând timpul cu prietenii pe terasă în jurul mesei, la un pahar de vin, depănând amintiri. Culorile indicate ale mesei și canapelei ar trebui să fie în același ton cu pardoseala pentru un impact vizual cât mai plăcut.

Sunt foarte multe idei și modalități pentru amenajarea terasei tale, dar acestea sunt esențiale pentru a avea o senzație cât mai plăcută când îți petreci timpul în acest loc. Pentru locuința ta, o terasă este vitală, iar felul în care o amenajezi o face cu adevărat specială.

Sursa foto: Reformex

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mesteresti

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter