3 trucuri pentru alegerea scaunelor de bucătărie

Publicat pe

După dormitor, bucătăria este încăperea în care petreci cel mai mult timp, zi de zi. Este locul în care pregătești masa pentru familie, locul în care iei masa și în care stai la o cafea, de o vorbă cu o persoană apropiată, dragă ție. Fiind considerat inima unei locuințe, mobilierul din această încăpere este esențial pentru a crea un spațiu primitor, confortabil și nu în ultimul rând, util.

În cele ce urmează îți oferim 3 trucuri pentru a te ajuta să alegi cele mai potrivite scaune bucatarie pentru locuința ta.

Alege scaunele în funcție de stilul bucătăriei

La fel ca și atunci când ești în căutare de canapele pentru un living, pentru scaunele de bucătărie vei ține cont de stil: modern, tradițional, chic, scandinav, cosy sau industrial. Alege scaunele din bucătărie în funcție de stilul care îți place mai mult. Este posibil și să amesteci stilurile însă, în acest caz trebuie să fii atent pentru a nu lăsa impresia de spațiu aglomerat.

Poți, în egală măsură, adapta scaunele de bucătărie în funcție de dimensiunea bucătăriei. Dacă dispui de un spațiu generos, ideal este să alegi scaune cu patru picioare sau modele mai impozante. În caz contrar, taburetele de bar reprezintă soluția potrivită. În plus, acest tip de scaun este în tendințe la momentul actual.

Solul este în egală măsură un criteriu important înainte de alegerea materialului din care sunt compuse scaunele de bucătărie. Pentru a evita deteriorarea gresiei, parchetului sau mochetei, optează pentru modele mai lejere. Astfel, îți va fi mai ușor să le deplezi atunci când aspiri sau când speli podeaua, fără să riști să zgârii solul sau să îl deteriorezi. Poți opta pentru protecție scaun din silicon pentru a te asigura că gresia sau parchetul rămân intacte.

Optează pentru modele dotate cu un spătar confortabil

Chiar dacă estetica reprezintă un criteriu esențial, nu trebuie să neglijezi nici confortul oferit de un scaun. Asta deoarece scaunul de bucătărie este folosit zilnic de mai multe ori, într-o bucătărie sau într-o sufragerie. Drept urmare, trebuie să acorzi o importanță capitală confortului oferit de spătarul scaunului.

Pentru a asigura confortul utilizatorului, cei care produc acest tip de mobilier nu ezită să integreze unele elemente dedicate pe scaune. În funcție de fiecare model în parte, vei putea face o alegere conform gradului de confort căutat. Dacă acest criteriu nu este determinant pentru tine, atunci alegerea va fi mai ușoară.

Adesea, modelele capitonate sunt mai confortabile. Învelișul spătarului joacă în egală măsură un rol important în confortul oferit utilizatorului. Optează pentru materiale moi precum bumbacul. Pielea este în egală măsură o alternativă potrivită pentru a alia confortul și un grad înalt de calitate.

Forma scaunelor de bucătărie

În funcție de dimensiunile mesei de bucătărie și în funcție de stilul bucăăriei tale, vei alege forma scaunelor de bucătărie. Scaunele de bucătărie sunt mai tradiționale, cu elemente decorative mai puține spre deosebire de scaunele din living, cu forme mai deosebite și materiale mai elegante.

Cele mai populare scaune de bucătărie sunt cele cu spătar normal, simplu și cu șezut pătrat sau dreptunghiular. Însă mai sunt și persoane care au o bucătărie în diferite stiluri și preferă să aleagă un scaun într-un stil mai deosebit – scaun de bucătărie cu picior trepied, cu șezut în formă de scoică pentru un aspect mai deosebit, scaun de bucătărie oval sau scaun de bucătărie tip băncuță, alegerile sunt variate.

Forma scaunelor se va alege cu grijă, astfel încît să fie în armonie cu estetica bucătăriei și cu stilul în care este amenajată aceasta. În plus, nu trebuie să alegi scaune într-o formă care nu oferă confort, deoarece calitatea și confortul trebuie să primeze.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter