Ai nevoie de o intervenție la nivelul acoperișului? Iată ce factori influențează prețul

Publicat pe

Odată cu trecerea timpului se poate impune repararea acoperișului. Nu este o regulă general valabilă căci ține foarte mult de clima din zona în care locuiești, dar și calitatea elementelor ce formează acoperișul tău. Un alt scenariu, pe care trebuie să fim sinceri că nu îl place nimeni, este cel în care se impune schimbarea completă a acoperișului.

Orice nevoie ai avea, fie că este vorba despre o reparație sau despre o înlocuire completă, este important să știi la ce să te aștepți. Trebuie să pregătești un buget pentru o astfel de intervenție, dar și să găsești oamenii potriviți care să te asigure că intervenția este una de calitatea întâi. Vorbim în rândurile ce urmează despre ce este important să cunoști înainte de a apela la o firma de acoperisuri din Bucuresti sau de oriunde altundeva din țară.

Ce influențează prețul unei lucrări la nivelul acoperișului? Factori cheie

În cazul oricărui tip de lucrare, manopera reprezintă un subiect extrem de important pentru eficientizarea costurilor. Dacă alegi o firmă cu experiență, în componență cu meseriași profesioniști, proiectul va fi finalizat mult mai rapid, iar acest lucru poate reduce cheltuielile pe șantierul respectiv.

Prețurile pot fi de obicei negociate, însă atenție la cum faci acest lucru. Nu este recomandat să compromiți calitatea lucrării în favoarea unui preț mai mic. Ține minte că la capitolul cost mediu al forței de muncă pentru acoperișuri vorbim de aproximativ 100 lei pe metru pătrat. Cu toate acestea, costul real poate varia extrem de mult în funcție de mai mulți factori, printre care amintim de:

Complexitatea lucrării

Complexitatea lucrării este poate principalul factor care afectează costul forței de muncă. De exemplu, în cazul în care este nevoie doar de o înlocuire a acoperișului, ai putea să ieși mult mai ieftin, comparativ cu cazul în care ai un proiect ce implică adăugarea de noi materiale pe acoperiș, instalarea de jgheaburi, adăugarea de sisteme de izolație sau de ventilație.

Nivelul de profesionalism al lucrătorilor

Meseriașii profesioniști automat vor percepe un cost mai ridicat pentru serviciile lor. Acest preț cuprinde un nivel ridicat de experiență, dar și o calitate superioară a serviciilor. De aceea este important să nu faci rabat de calitate atunci când ai nevoie de serviciile unei firme de acoperișuri.

Locația proiectului de construcție

Zona în care locuiești este un alt factor ce influențează prețul final al unei lucrări. Ține minte că proiectele de acoperiș din zonele rurale pot tinde să fie mai scumpe din cauza costului mai mare al transportului. 

Tipurile de materiale folosite

Dacă îți dorești un acoperiș care să treacă cu brio testul timpului, atunci va trebui să scoți o sumă semnificativă de bani din buzunar. Acești bani se justifică prin materialele cumpărate, dar și prin nivelul de dificultate și complexitate atunci când vine vorba de instalare. 

O lucrare de calitate superioară, așa cum se recomandă să fie toate proiectele de acoperișuri, nu va proteja doar partea superioară a casei, ci întreaga construcție. Dacă nu optezi din start pentru calitate, s-ar putea să te confrunți în viitor cu infiltrații de apă ce pot crea daune semnificative pentru anumite părți ale construcției (zidărie, tencuială, instalație electrică etc).

De ce este important să alegi o firmă expertă în acoperișuri pentru casa ta?

Fie că e vorba despre înlocuirea completă a acoperișului sau despre reparații la nivelul său, este important, după cum s-a enunțat și anterior, să nu faci rabat de calitatea serviciilor. 

Gândește-te că munca de calitate precară te poate costa extrem de mult în viitor, căci deteriorările nu vor întârzia să apară. Toată lumea caută calitate când vine vorba despre proiecte de acoperișuri și nu este de mirare de ce se întâmplă acest lucru. 

Atunci când alegi firma cu care urmează să colaborezi, asigură-te că au meseriași care:

  • îți oferă încredere absolută;
  • își fac treaba ca la carte;
  • nu îți vând servicii extra de care nu ai nevoie;
  • îți oferă un preț corect;
  • respectă deadline-ul proiectului tău și se implică 100%.

Dacă alegi din start să colaborezi cu o echipă profesionistă, ți se oferă garanția lucrului bine făcut, iar pe viitor poți fi sigur că nu vei mai avea nevoie de alte intervenții!

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă