Aparat ortodontic pentru un zâmbet frumos

Publicat pe

Tratamentele ortodontice de succes sunt cele care realizează alinierea ortognatica a dinților și ocluzia, și sunt un răspuns bun la așteptările funcționale și estetice ale pacientului. Cel mai adesea, dorințele acestor pacienți pentru un tratament bun sunt legate de faptul că tratamentul se desfășoară fără extracție dentară, ci doar cu amplasarea unui aparat ortodontic

Există multe dispozitive diferite, atât fixe, cât și mobile, care servesc la mișcarea dinților, pentru a afecta activitatea musculară și creșterea funcționalității maxilarului. Aparatele ortodontice funcționează prin presiune ușoară și forță asupra dinților și maxilarului. În general, aparatele ortodontice sunt împărțite în două categorii: aparate ortodontice mobile și aparate ortodontice fixe. Ortodonția fixă ​​este folosită pentru deplasarea și alinierea dinților. 

Ortodonția mobilă este folosită pentru a mișcă maxilarul. Ortodonția fixă ​​este folosită pentru a corectă distanța dintre dinți și a îndrepta dinții strâmbi. După diagnosticarea naturii anomaliei, medicul ortodont va selecta cel mai bun aparat ortodontic pentru planul de tratament ortodontic al pacientului.

Aparat ortodontic fix

Aparatele ortodontice fixe comune sunt, în general, derivate din aparatul ortodontic tradițional. Principalele componente ale aparatului ortodontic fix sunt ligamentele și bracket-urile. Subcomponentele includ tuburi pentru acoperirea dinților, tuburi bucale, cârlige bucale auxiliare, baza linguală și alte atașamente auxiliare. 

Benzile sunt cimentate la locul lor, iar consolele și alte componente sunt unite sau pot fi lipite pe benzi. Bandă este plasată pe primul molar permanent și, în unele cazuri, pe al doilea molar permanent, pentru a crește ancorarea.

Bandă poate fi folosită și pe dinții din față, canini, primul și al doilea premolar, dar această este folosită în mod obișnuit în ortodonția fixă. Se poate întâmplă că bandă să fie plasată pe primul molar permanent. Bandă se așează pe dinți cu fosfat de zinc sau ciment policarboxilat sau glassionomer. 

Alte elemente de fixare sunt fie plasate direct din compozit pe dinte, fie atașate de bandă, iar bandă este cimentată pe dinte. Când oțelul inoxidabil a înlocuit aurul în ortodontie, ligamentele ortodontice s-au format în jurul dintelui. Primele benzi de oțel prefabricate care au apărut pe piață au fost cele care au fost modelate pentru obturarea anatomică a coroanei dentare, în lucrările de restaurare și folosite și pentru ortodontie. Benzile prefabricate au apărut în vrac în anii 1960 și sunt acum pe piață cu formă anatomică corectă pentru toți dintîi.

Amplasarea unui aparat ortodontic direct pe dinte are avantaje incontestabile. Nu au o secvență interproximala. Prin urmare, nu este necesară separarea dinților. Trebuie explicat că dintîi trebuie separați pentru a atașa ligamentele. 

Adică, în față benzii, sârmă de cauciuc sau alamă trebuie plasată în zona interproximala a dinților, pentru a crește distanță interproximala, astfel încât bandă să poată fi atașată de ea în următoarea ședința. Prin urmare, dispozitivele care sunt conectate direct la suprafața dintelui nu trebuie separate. Că urmare, pacientul simte mai puțină durere deoarece separarea este asociată cu durere. 

Sursa foto: pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter