ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400): o experiență pe care o vei aprecia cu siguranță

Publicat pe

Primul contact cu un ecran cu tehnologie OLED este o experiență care ți se va întipări în memorie, iar ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) este opțiunea numărul unu pentru consumatorii de conținut multimedia care vor să se bucure de filme și seriale la calitatea cea mai bună fără să fie nevoiți să meargă la cinematograf.

Pentru a viziona de oriunde când ești în deplasare clipurile preferate de pe YouTube sau filmele și serialele de pe platforme de streaming precum Netflix la calitatea la care au fost create inițial, îți trebuie un dispozitiv care implementează cele mai noi tehnologii din domeniul audio-video. Nu trebuie să fim neapărat consumatori multimedia împătimiți pentru a ne bucura de câteva clipe de relaxare seara vizionând un film, după o zi obositoare.

Cu toții știm că cea mai mare influență asupra experienței multimedia o are ecranul folosit, iar tehnologia ASUS OLED (Organic Light Emitting Diode) este alegerea numărul unu, fiind cea mai performantă tehnologie disponibilă, capabilă să redea realitatea în culori vii, cu precizie incredibilă pentru un realism sporit. Acesta este doar unul din multiplele motive pentru care laptopul ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) dotat cu ecran ASUS OLED este cea mai bună recomandare pentru un consumator de conținut audio și video, fiind, simultan, potrivit și pentru utilizatorii din domeniile profesionale, unde se pune un accent deosebit pe acuratețea culorilor.

Filme la calitate originală datorită ecranului cu tehnologie OLED

ASUS a optat pentru tehnologia OLED din simplul motiv că aceasta oferă cea mai bună experiență de vizualizare, fără rival. Totul se datorează controlului precis al fiecărui pixel care formează imaginea, avantaj care se traduce prin afișarea unui nivel de negru profund și culori realiste datorită contrastului aproape infinit cu raport 1.000.000:1, care împreună redau viața în culori vii.

Cu greu poate fi explicată claritatea afișajului de care este capabil un ecran ASUS OLED, așa că am decis să recurgem la cifrele care contează. Panoul laptopului ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) poate afișa peste 1.07 miliarde de culori, acoperind în totalitate volumul de culoare DCI-P3, actualmente standardul utilizat în cinematografie la Hollywood și peste 133% din standardul sRGB, cel utilizat în domeniul calculatoarelor. Un alt avantaj important al OLED în fața ecranelor cu tehnologie LCD este că aceste performanțe sunt posibile la orice nivel de luminozitate.

Toate ecranele ASUS OLED sunt calibrate din fabrică pentru acuratețe, beneficiind de validarea PANTONE, iar gama dinamică extinsă de care sunt capabile aceste panouri a fost certificată prin standardul VESA DisplayHDR 500 True Black. În utilizare tipică, ecranul OLED poate atinge o luminozitate maximă de 550 niți, valoare care este echivalentul a 724 de niți prin comparație cu un monitor LCD. Din aceste motive, ecranul ASUS OLED poate fi folosit fără compromisuri și în mediile de lucru unde este necesară o acuratețe ridicată a culorilor.

Trebuie să semnalăm și faptul că panoul folosit pentru ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) este unul tactil cu rezoluție superioară 4K (3840 x 2400 pixeli) și aspect 16:10, potrivit pentru mediile de lucru de productivitate datorită spațiului vertical mărit.

Probabil ești la curent cu rezultatul studiilor recente care au demonstrat constant influența proastă pe care o are lumina albastră asupra calității somnului și sănătății ochilor în general. De aceea inginerii ASUS au lucrat fără întrerupere pentru a dezvolta un strat protector care elimină până la 70% din lumina albastră emisă, protejând, astfel, ochii fără a compromite acuratețea culorilor afișate. Realizarea a fost certificată independent de institutul TUV Rheinland.

Afișajului principal a primit un companion inteligent, ScreenPad, un al doilea ecran care a fost integrat în touchpadul laptopului. Acesta funcționează pentru a extinde spațiul disponibil și poate fi controlat intuitiv prin intermediul aplicației ScreenXpert, rezultatul fiind multitasking mai eficient, optimizând, astfel, experiența obișnuită de utilizare a unui portabil.

Sunet de calitate certificat de Harman Kardon

În completarea experienței multimedia oferită de laptopul ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) vine și sistemul acustic, stereo, care a fost certificat de experții de la Harman Kardon. Difuzoarele au fost poziționate în carcasă și optimizate pentru a reda un sunet puternic, echilibrat la orice frecvență, nu doar în timp ce vizionezi filme, dar și în timpul ședințelor cu colegii sau conversațiilor cu membrii familiei, moment în care sistemul de microfoane tip array cu eliminare a zgomotului de fundal asistat de AI reușește să anuleze în mod eficient zgomotele ambientale deranjante.

Laptopul Zenbook 14X OLED este disponibil în eShop ASUS România în mai multe modele, fiecare variantă putând fi achiziționată în mai multe configurații: ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400), model care are în componență procesoare Intel din generația 11 și un ecran secundar ScreenPad integrat în suprafața touchpadului, ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401), model care integrează procesoare Intel din generația 11, SSD-uri NVMe cu interfață PCIe 4.0 și NumberPad 2.0, un bloc numeric integrat în suprafața touchpadului și ASUS Zenbook 14X OLED (UM5401), model construit pe o platformă AMD cu procesoare Ryzen 9 până la 5900HX și grafică integrată Radeon.

Indiferent de modelul pe care îl alegi, la cumpărarea unui laptop ASUS Zenbook 14X OLED primești acces timp de trei luni, gratuit, la aplicației suitei Adobe Creative Cloud, cea mai utilizată colecție de aplicații proiectate pentru creatorii de conținut, plus 100 de GB spațiu de stocare în cloud pentru proiectele favorite.

Suplimentar, dacă dorești să participi în campania Părerea ta contează care necesită publicarea unei recenzii de utilizare a produsului pe una dintre platformele participante, vei primi bonus un an de prelungire a garanției laptopului ASUS Zenbook 14X OLED.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter