Cum alegi scaunul de birou ideal pentru nevoile tale?

Publicat pe

Sursa foto: www.topscaune.ro 

Lucratul la birou nu implică efort fizic, însă poate provoca sau agrava anumite probleme de sănătate, dacă poziția corpului nu este corectă. Multe persoane se confruntă cu diverse afecțiuni, cum ar fi dureri de spate, dureri de picioare, constipație, dureri de cap și altele din cauza poziției corpului și din cauza statului prea mult jos. Este recomandat ca la fiecare oră să te ridici și să faci câțiva pași și câteva exerciții simple de întindere. Chiar dacă nu pare mult, aceste gesturi mici te vor ajuta să eviți cele mai multe probleme cauzate de sedentarism. 

În plus, este obligatoriu să ai un scaun de birou confortabil, care să îți protejeze coloana și care să îți permită să îți menții poziția corectă pe tot parcursul șederii. De aceea, vrem să îți prezentăm în continuare câteva criterii cărora trebuie să le acorzi importanță când alegi scaunul de birou potrivit pentru tine. 

Tipul de scaun 

Pe piață există mai multe tipuri de scaune de birou, astfel că este important să cunoști caracteristicile acestora, pentru a-l alege pe cel potrivit nevoilor tale. În primul rând, vorbim despre scaune ergonomice. Acestea sunt cele mai populare și se potrivesc chiar și persoanelor care deja au diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale. Sunt ajustabile după preferințele și nevoile tale, iar unele modele dispune de diverse accesorii care le fac și mai comode și chiar poți comanda scaune cu vibromasaj, pentru un confort sporit. Un mare plus al acestor scaune este faptul că poți alege modele care îți permit orientarea șezutului astfel încât circulația sângelui în picioare să fie corespunzătoare. 

Trebuie să menționăm și scaunele de birou directoriale. Acestea au dimensiuni foarte mari și de regulă sunt scaune ergonomice de lux. Mai exact, îmbină confortul cu materiale premium și dimensiuni mai mari, totul pentru ca tu să te simți excelent. Poți achiziționa un scaun cu tapițerie din piele, care folosit zi de zi va rezista foarte mulți ani. 

Materialul tapițerie 

Confortul este dat și de materialul care îmbracă scaunele. Astfel, poți alege între: 

  • scaun cu tapițerie din piele: sunt cele mai populare, sunt confortabile și rezistente la uzură 
  • scaun din material textil: marele avantaj este că poți alege un scaun pe gustul tău, fiind disponibile modele în numeroase culori și cu diferite imprimeuri 
  • scaun din plasă: perfect pentru persoanele care lucrează în medii cu umiditate crescută sau foarte călduroase, deoarece oferă un grad ridicat de confort. 

Opțiuni de ajustare 

Pentru ca un scaun să fie cu adevărat ergonomic, este important să îl poți ajusta în funcție de nevoile tale. De aceea, trebuie să iei în considerare și următoarele opțiuni de ajustare: 

  • înălțimea șezutului 
  • adâncimea șezutului 
  • suport lombar 
  • înclinarea spătarului 
  • lățimea dintre brațe. 

Așadar, acum știi care sunt principalele criterii pe baza cărora poți alege scaunul de birou ideal pentru tine. Dacă nu știi de unde poți cumpăra un scaun calitativ, îți recomandăm scaune birou de la TOP SCAUNE

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter