CUM POȚI AVEA UN TRUP PERFECT, PENTRU VARĂ? SCAPĂ DE CELULITĂ CU AJUTORUL TEHNOLOGIEI MODERNE

Publicat pe

Celulita este una dintre problemele cu care femeile se confruntă tot mai des, mai ales atunci când vine vorba de sezonul cald.

Vestea bună este că există multiple tratamente non-invazive care pot ajuta la combaterea acestei afecțiuni neplăcute, iar specialistul in nutriție și remodelare corporala, Wasim Nazer, clinica MASAYA (https://clinicamasaya.ro/remodelarea-corporala), îți spune tot ce trebuie să faci. 

Ce este celulita?

Celulita este o modificare a aspectului pielii care vine din țesutul gras al acesteia. Apare pe fese, coapse, abdomen sau brațe.

Atunci când celulele adipoase de sub piele se măresc, împing în țesutul conjunctiv, iar la suprafața pielii arată ca și mici umflaturi și gropițe.  Celulita este produsă de retenția de apă și toxine, fapt ce duce la o circulație ăi oxigenare locală slabă.

În câte grade se depistează celulita?

 • Gradul I – nu se observă cu ochiul liber, suprafața pielii este aparent netedă, însă, dacă este strânsă, se observă aspectul de coajă de portocală.
 • Gradul II – celulita devine vizibilă, tonusul pielii scade continuu
 • Gradul III – este avansat. Pe fiecare arie a pielii sunt vizibile o multitudine de noduli subcutanați, umflături și gropițe.
 • Gradul IV – este foarte vizibilă, pielea capătă un aspect de movilație și desfigurează corpul.

Cum apare celulita?

Celulita pare în urma incapacității organismului de a elimina excesul de toxine și acizi. Acumularea excesivă a toxinelor în organism duce la creșterea acestora ùn volum și se exercită o presiune la nivelul pielii, provocând, astfel, deformarea acesteia.

Aspectul de „coajă de portocală” apare în urma creșterii celulelor de grăsime care împing în tesutul conjunctiv. Țesutul conjunctiv se întinde, trage de piele rezultând aspectul de „coajă de portocală”.

Care sunt cauzele care duc la apariția celulitei?

 • dieta și stilul de viață dezechilibrat
 • sedentarisumul (stil de viață inactiv)
 • hormonii feminini și dezechilibrul acestora
 • sarcina
 • stresul

Care sunt persoanele predispuse la apariția celulitei?

90% dintre femei pot avea celulită,  indiferent de forma corpului sau greutatea corporală.

Celulita poate apărea genetic sau la persoanele care ùnaintează în vârstă, precum și la persoanele care oscilează în greutate(slăbirea într-un timp prea scurt).

Pentru tratamente eficiente și de lungă durată, putem apela la tratamente de remodelare corporala precum:

 • Drenajul limfatic – pune în mișcare limfa, accelerând procesul natural de regenerare al organismului
 • Electrostimularea – stimulează musculatura. Această metodă ajută la tonifierea pielii și reducerea volumului de grăsime și celulită
 • Terapia cu Vacuum – este un masaj profund prin aspirație a țesuturilor cutanate care ajută la dislocarea grăsimilor ce provoacă apariția celulitei
 • Velashape – avantajele acestui sistem anticelulitic sunt datorate energiilor ridicate și controlate de radiofrecvență și lumina infraroșie, vacuumul care asigură livrarea precisă a energiei și sonda cu role pentru masaj și drenaj, ce permite realizarea unui tratament blând și agreabil.
 • Terapia cu Cavitație – reprezintă o metodă eficientă de combatere a celulitei și adipozității localizate cu rezultate echivalente liposucției chirurgicale. Utilizând ultrasunetele de joasă frecvență care, datorită presiunii pe care o generează la nivelul vacuolei de grăsime, crează microbule de vid în țesuturile adipoase, se exercită o presiune asupra celulelor adipoase eliberând conținutul particulei de grăsime.

Poate să reapară celulita?

Celulita poate să reapară chiar și după tratarea acesteia, la persoane care oscilează în greutate, care nu au un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și activitate fizică permanentă.

Persoanele la care apar dezechilibre hormonale sau traversează perioade stresante sunt mai predispuse la reapariția celulitei.

Este recomandat să se repete tratamentele profesionale anticelulitice, alături de o alimentatie sanatoasa (plan de nutriție), hidratare și sport, pentru a preveni apariția celulitei.

Rezultatele variază în funcție de stilul de viață, caracteristicile individuale ale fiecărui pacient și activitatea fizică pe care acesta o face.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter