Cum poți obține o coafură impecabilă? 7 sfaturi și produse recomandate

Publicat pe

O coafură perfectă poate părea greu de obținut acasă, în lipsa unui hairstylist și a unor produse profesionale. Cu toate acestea, nu este imposibil. Cu puțină răbdare, îndemânare și respectarea sfaturilor de mai jos, vei reuși să-ți aranjezi părul exact așa cum visezi.

Iată câteva recomandări și trucuri practice pentru o coafură ca la salon, obținută la tine acasă, cu minimum de efort!

1. Tratează-ți părul corespunzător încă de la spălare

Multe persoane spun că părul lor, pur și simplu, nu se aranjează niciodată bine. Fie se electrizează, fie este uscat și lipsit de vlagă, fie este subțire și nu își păstrează forma atunci când este îndreptat sau ondulat.

Ei, bine, această problemă se poate rezolva cu o rutină corectă de îngrijire. Pe lângă șampon, este foarte important să aplici și un balsam. Poți găsi online balsam pentru diferite tipuri de păr și îl poți alege pe cel potrivit pentru tine. Astfel, la coafare, podoaba capilară va fi mult mai „ascultătoare'.

2. Coafează părul când încă este puțin umed

Cu siguranță, ai observat că hairstyliștii încep îndreptarea cu peria sau ondularea încă de când părul este ușor umed, după spălare.

Pentru a obține un efect similar, poți și tu să folosești o perie rotativă pe părul ușor umed, în combinație cu uscătorul, pe o treaptă medie de căldură.

3. Folosește un mousse ușor de adaptat

Ți-ai coafat părul cu placa sau ondulatorul, iar acum vrei să fixezi totul, pentru a obține o coafură rezistentă cât mai mult timp. Un spray fixativ este prea puternic, oferind un aspect artificial și inestetic.

Soluția perfectă pentru tipul tău de păr? Un mousse blând, dar totuși puternic, pe care să-l poți aplica ușor și treptat, în funcție de necesitate. Un astfel de produs este ușor de controlat cantitativ, deci te vei putea asigura că nu exagerezi cu puterea de fixare, pentru a avea o coafură cu aspect natural, elastic și sănătos.

4. Apelează la un fixativ cu putere mare

Dacă mousse-ul nu este suficient de puternic pentru părul tău, s-ar putea ca buclele sau forma oferită podoabei capilare să se estompeze sau chiar să dispară complet după o oră. De aceea, ai nevoie de un spray fixativ, aplicat de la distanță, apoi distribuit ușor cu degetele în păr.

5. Folosește un piaptăn stropit cu spray de fixare

Dacă adori coafurile împletite, cocurile sofisticate și alte modele care implică un finish ireproșabil, s-ar putea să întâmpini greutăți atunci când încerci să fixezi coafura.

Aplicarea directă a unui spray pe scalp poate încărca extrem de tare părul și îl poate face să pară lipit de cap, lucru pe care, cu siguranță, nu ți-l dorești. Pentru a rezolva problema firelor rebele, totuși, poți apela la acest truc magic.

Aplică spray-ul de fiecare pe dinții unui piaptăn, apoi trece-l ușor la baza scalpului, pentru a îmblânzi șuvițele sau firele rebele. Funcționează de fiecare dată!

6. Împletește-ți părul peste noapte

Dacă vrei să obții bucle rezistente, dar structura firului de păr nu îți permite acest lucru atunci când folosești ondulatorul, un truc la care poți apela este împletirea părului peste noapte.

După ce ai spălat podoaba capilară și aceasta s-a uscat în proporție de 80%, fă împletituri mai mici sau mai mari, în funcție de mărimea dorită a buclelor, apoi învelește părul cu un prosop sau o eșarfă subțire. Când te trezești, desfă elasticele, apoi trece-ți degetele prin păr.

7. Folosește a doua oglindă

Ceea ce salonul îți oferă și nu poate fi replicat acasă este un hairstylist cu vizibilitate completă, care poate gestiona coafura din toate unghiurile.

Așadar, dacă dorești să te coafezi singură, iar coafura dorită împlică împletituri sau prinderi dificile, investește într-o oglindă secundară, în care să poți privi partea din spate a podoabei capilare. Îți va fi mult mai ușor să te descurci, iar coafarea va dura mai puțin!

Sursa foto: unsplash.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter