Cum să ai grijă de hainele tale de antrenament la fiecare spălare

Publicat pe

Fiecare pasionat de sporturi sau de activitate fizică în general cunoaște provocările pe care le are atunci când trebuie să spele sau să curețe hainele și echipamentele de antrenament. În special dacă faci sesiuni intense de HIIT, cardio sau cross training, hainele tale vor avea nevoie de curățare în profunzime. De asemenea, acestea trebuie păstrate într-o formă bună cât mai mult timp, iar materialele, protejate la fiecare ciclu de spălare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai grijă de echipamentele tale pentru sport:

Separă articolele în funcție de material

La fel ca separarea culorilor la spălarea hainelor de zi cu zi, separarea materialelor în cazul celor de antrenament previne uzarea excesivă a acestora în timpul spălării. Combinarea materialelor sintetice cu bumbacul poate duce la degradarea mai rapidă a texturii celui din urmă. De asemenea, dacă pui la spălat prosoapele de bumbac de la sală împreună cu articole din spandex sau nailon, prosoapele pot lăsa scame pe echipamentul tău de sport.

Usucă-le temeinic

Uscarea hainelor de antrenament nu este complicată, deoarece acestea nu absorb o cantitate mare de apă. Deoarece de multe ori ești pe grabă sau ai nevoie cât mai repede de acestea din nou, poți folosi un ciclu cât mai simplu al uscătorului. Alege uscatoare de rufe Beko pentru a te bucura de programe personalizate în funcție de nevoile tale și de tehnologie avansată. Majoritatea uscătoarelor de rufe oferă opțiuni pentru hainele de sport sintetice. Acestea reprezintă un avantaj și dacă ai o familie numeroasă, pasionată de sport, și copii care nu se sfiesc să petreacă mult timp în aer liber. Programele special concepute pentru uscarea acestor articole vestimentare sunt delicate cu materialele și nu va trebui să te îngrijorezi cu privire la micșorare sau degradare.

Nu folosi balsam de rufe

Chiar dacă ești obișnuită să folosești balsam de rufe pentru a împrospăta hainele la fiecare spălare, în cazul celor de sport trebuie să renunți la acest pas. Balsamul poate afecta materialele foarte elastice și, mai mult decât atât, blochează mirosurile neplăcute în interiorul hainelor tale. Echipamentul de sport trebuie să fie cât mai curat și bine uscat pentru a fi purtat ca nou și pentru a te simți confortabil în el. Folosirea balsamului poate distruge, în timp, calitatea hainelor de sport sintetice de a reține umezeala și va trebui să le schimbi mai devreme decât ți-ai dori.

Folosește detergent special pentru articole de sport

Pentru a fi cât mai sigură că hainele tale de antrenament sunt curățate cât mai bine, optează pentru un detergent special formulat pentru acestea. În acest fel îți poți dezinfecta eficient hainele de sport și vei scăpa de bacteriile care provoacă mirosurile neplăcute ale acestor materiale. În special dacă pui la spălat haine foarte murdare, precum cele ale copiilor – de exemplu, după un meci de fotbal după ploaie, un detergent special te va ajuta să scoți petele mult mai ușor. Este recomandat să nu folosești produse agresive cu materialele, precum înălbitori cu clor, deoarece afectează textura materialelor sintetice.

Hainele de antrenament sunt supuse mai multor cicluri de spălări decât alte articole vestimentare din garderoba ta, așa că au nevoie de atenție specială. Asigură-te că faci alegerile potrivite la fiecare spălare, pentru a te bucura de echipamentele tale preferate la fiecare sesiune de sport.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter