Cum să creezi o atmosferă relaxantă în locuința ta

 bogdan.galca
.

Locuința ta este locul în care vii după o zi încărcată, refugiul tău unde te poți relaxa în voie. Dacă apartamentul sau casa ta încă nu îți oferă această atmosferă plăcută, nu dispera. 

Ai la dispoziție numeroase soluții simple pentru a schimba atmosfera locuinței. Mai jos, poți citi despre factorii care influențează atmosfera casei și ce măsuri poți lua pentru a crea o atmosferă relaxantă. 

Factori care influențează atmosfera casei

Mai mulți factori contribuie la atmosfera locuinței tale. Modul în care este așezat mobilierul în cameră contează foarte mult. O dispunere deschisă a mobilierului va crea o atmosferă aerisită și relaxată. 

Chiar și mirosul din cameră te introduce în acea atmosferă deosebită. De exemplu, poți schimba în mod spectaculos atmosfera din cameră dacă introduci un odorizant camera sau schimbi parfumul acestuia. Unele mirosuri pot induce relaxare și calm în timp ce altele pot energiza. 

Tipul de mobilier ales de tine influențează modul în care percepi o cameră. Dacă ai piese mari de mobilier, camera va părea mult mai mică în timp ce piesele de dimensiuni ceva mai reduse sau doar medii vor induce o atmosferă deschisă. 

Un alt aspect important este schema de culori. Nuanțele deschise măresc vizual spațiul și transmit ideea de larghețe și aerisire, iar culorile închise combinate cu nuanțele deschise pot transmite ideea că locuința ta este primitoare. Totuși, nu exagera cu nuanțele închise, deoarece, în exces, pot diminua vizual încăperea.

Modalități prin care să creezi o atmosferă deosebită

Ai la dispoziție mai multe modalități pentru a crea o atmosferă specială la tine acasă:

  • Menține ordinea, dar nu exagera – este foarte plăcut să intri într-o casă în care este curățenie și ordine. Murdăria și lucrurile aruncate peste tot pot distruge senzația de armonie și confort pe care vrei să le ai atunci când vii acasă. Nu este nevoie să petreci ore la rând pentru curățenie. Poți dedica câte o zi pentru fiecare sarcină: curățarea podelelor lunea, bucătăria în altă zi, ferestrele și tot așa. Totuși, păstrează câteva limite. O casă mult prea curată poate induce impresia că nu este locuită.
  • Alege cu grijă obiectele de iluminat și aerisește – în mod ideal, lumina din casă ar trebui să fie naturală. Lasă ferestrele deschise pentru a permite pătrunderea razelor de soare. Investește în obiecte de iluminat care îmbină funcționalitatea cu aspectul estetic. O casă bine luminată induce vitalitate și căldură.
  • Amenajează un colț relaxant și în baie – nu sări peste această încăpere. Câteva flori sau lumânări parfumate pot transforma rapid o baie, indiferent de dimensiunile sale. Detaliile contează.
  • Folosește piese de mobilier și decorațiuni care induc o stare de relaxare – alegerea mobilierului potrivit pentru spațiul și nevoile tale poate crea o atmosferă caldă și primitoare. Alege piese de mobilier care se integrează ușor în camerele tale. Gândește-te și la funcțiile pe care le va îndeplini. O canapea pentru discuții cu prietenii și seri de film, o masă care atrage prin simplitate la conversație și mâncare savuroasă, patul confortabil cu lenjerie din materiale naturale care invită la somn odihnitor și regenerare. Ia în calcul și preferințele tale. Ești mai atras de stilul tradițional, contemporan, chic, romantic? Îți plac nuanțele luminoase sau mate? Texturile cu modele complexe sau simple? Odată ce determini aceste lucruri, îți va fi mai ușor să alegi piesele de mobilier. În ceea ce privește decorațiunile, acestea vor complimenta mobilierul și te vor ajuta să întregești atmosfera deosebită. Tablourile, sculpturile, covoarele și alte elemente de efect vor completa cu gust orice spațiu.
  • Adu natura în casă – expunerea la natură este benefică pentru sănătatea psiho-emoțională, iar atunci când nu avem timp pentru a petrece în natură, o putem aduce la noi în casă. O mică grădină lângă casă sau câteva ghivece cu flori sunt elemente de decor cu impact, purifică aerul și relaxează. Dacă alegi să folosești fibre naturale precum bambusul, lemnul și lână în locuința ta, poți întări legătura cu natura și reduci riscul de poluanți și alergeni. Toate aceste lucruri contribuie la reducerea stresului domestic și îți oferă o atmosferă deosebită. 

Locuința este locul în care revii să-ți reîncarci bateriile. Pentru a te ajuta să faci acest lucru, câteva schimbări simple te pot ajuta. Schimbarea parfumului odorizantului de cameră, mutarea mobilei, alegerea unei noi perdele sau așezarea unor plante pe pervaz te pot ajuta să creezi acea atmosferă relaxantă care îți va bucura simțurile.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat de Sabon

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton