Cum să îți decorezi grădina în această vară: 5 idei

Publicat pe

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/cute-stylish-child-playing-with-chalks-in-the-garden-t-5624229/

Ești unul dintre norocoșii care locuiește la casă?  Dacă da, cel mai probabil te bucuri de o grădină pe care să o amenajezi după gusturile tale. Vara este momentul optim pentru a petrece timpul în aer liber, iar grădina este locul propice pentru relaxare.

Vrei să știi cum poți să decorezi grădina în această vară? Ține cont de următoarele idei care-ți transformă spațiul într-un adevărat sanctuar.

Cumpără mobilierul potrivit

Dacă îți face plăcere să stai afară, în aer liber, în grădina ta, poți începe decorarea ei cu mobilierul pentru exterior. Indiferent de culoarea preferată sau de material, asigură-te că pui accent pe mese și scaune rezistente la schimbările de temperatură.

Cele mai potrivite sunt canapelele, mesele și scaunele în nuanțe de roșu, maro sau verde, pe care să le alegi în funcție de spațiul din grădină, dar și de buget. Băncile sau șezlongurile sunt excelente pentru sezonul cald, așa că le poți avea în vedere pentru amenajarea grădinii.

Optează pentru leagăn, hamac sau balansoar

Vara este anotimpul ideal pentru relaxarea în mijlocul naturii. Din acest motiv, poți să investești într-un hamac. Acest accesoriu îți transformă grădina într-un loc minunat, unde poți să citești sau să savurezi băutura preferată.

O altă idee pentru a decora o grădină cochetă include folosirea unui leagăn sau a unui balansoar, pe care să le așezi la umbră. Aici, poți petrece timp de calitate alături de cei dragi, mai ales dacă ai o familie mare. La fel de potrivite sunt și balansoarele tip canapea care permit distracția mai multor persoane în același timp.

Investește într-un foișor

În timpul verii, grădina poate fi locul în care să te retragi, după o zi grea de muncă. Pentru a realiza acest lucru când vrei liniște și pace, ce ai spune de un foișor, perfect pentru relaxare?

În acest fel, reușești să transformi grădina într-un refugiu pentru zilele caniculare sau pentru petreceri alături de prieteni și familie. Pe lângă foișor, dacă spațiul îți permite, poți construi și un grătar în grădină. Dacă nu vrei să-l ridici singur, cumpără un grătar gata făcut, astfel încât să întrunească toate preferințele tale.

Plantează flori și pomișori

O altă soluție utilă de amenajare a grădinii în timpul verii implică flori și pomișori, pe care să-i plantezi după bunul plac. Nu uita să adaugi și pământ fertil în gropi, astfel încât florile și pomii să se prindă mai ușor.

Desigur, poți să ai în vedere și plantele colorate în ghiveci, pe care să le așezi în locuri diferite din grădină. Ia în calcul și o bordură decorativă pentru grădină, cu un rol complex. O astfel de bordură va echilibra aspectul general al grădinii, precum și estetica întregului spațiu.

Creează un loc de joacă pentru copii

Pentru că merită să ții cont și de preferințele celor mici, amenajează și un spațiu de joacă pentru ei. Dacă spațiul îți permite, un loc de joacă în grădină îi va încuraja pe copii să petreacă mai mult timp afară.

Poți să achiziționezi căsuțe din lemn, leagăne sau balansoare care sunt pe placul oricui. Ca să construiești un loc de vis, nu uita nici de cutiile cu nisip sau de piscinele gonflabile, variante excelente pentru vară. Orice ai monta în grădină, asigură-te că nu prezintă colțuri ascuțite, pentru a împiedica accidentarea copiilor.

Păstrează în minte aceste sugestii și bucură-te de grădina de vară la care ai visat mereu! Fie că-ți place să ai în jur flori, copaci sau leagăne, tot te vei bucura de relaxare în orice moment.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter