Cum să-ți promovezi eficient apartamentul când vrei să-l închiriezi

Publicat pe

Investițiile imobiliare se numără printre cele mai eficiente demersuri pentru suplimentarea veniturilor și reprezintă proiecte pe termen lung, care oferă câștiguri constante, dar necesită și eforturi care țin de amenajarea și închirierea proprietăților respective, fie că este vorba despre apartamente, case, spații comerciale sau industriale.

Cea mai frecventă situație este cea în care intenționezi să valorifici o locuință, de aceea îți prezentăm în continuare câteva sfaturi despre cum să-ți promovezi eficient apartamentul când vrei să-l închiriezi, ca să obții un preț mai bun și o relație contractuală optimă pentru o perioadă îndelungată.

Renovează apartamentul înainte de închiriere

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să dai o față nouă locuinței, ca să fie curată, proaspăt zugrăvită, cu un mobilier de bun gust care să fie complet funcțional. Nu trebuie să fii specialist în design, poți să apelezi la servicii de amenajări interioare furnizate de cei mai buni constructori, instalatori, electricieni, faianțari sau decoratori.

Perfecțiunea stă în detalii, iar în materie de renovare apartamente, reușita unui astfel de proiect se bazează pe efectuarea lucrărilor în ritm rapid, doar cu meseriași specializați pe fiecare operațiune în parte: zugrăveli, revizii de instalații sanitare, montaj gresie și faianță, montaj parchet, instalații electrice, mobilare și utilare.

Alege canalele de promovare pentru închirieri apartamente

După ce ai pus la punct locuința, realizează o ședință foto profesionistă, ca să ai o galerie de imagini atractive, pe care să le prezinți potențialilor chiriași. La acestea trebuie să adaugi și un material video care să pună în valoare atuurile apartamentului: spațiu generos, panoramă deosebită, design interior modern, ș.a. Vei prezenta locuința pe o piață imobiliară unde cererea și oferta sunt influențate semnificativ de impresia pe care o creează materialele vizuale. 

Realizează o descriere completă și onestă a apartamentului pe care vrei să-l închiriezi, în care să menționezi zona unde se află, infrastructura disponibilă (mijloace de transport, magazine, școli, grădinițe, unități medicale), tipul de bloc, anul construcției, detalii despre renovare, dotări suplimentare, echipamente electrocasnice, rețea electrică și de încălzire, conectare la cablu și internet.

Creează conturi pe site-urile de imobiliare și postează anunțul pe rețelele social media, mai ales pe grupurile și comunitățile online pentru închirieri de apartamente. Rezervă-ți timp să răspunzi la mesajele pe care le vei primi de la persoanele interesate și programează întâlniri pentru a le prezenta locuința spre vizionare.

Consultă specialiștii în property management 

Ca să te diferențiezi față de alte oferte imobiliare, este recomandată colaborarea cu firme de Property Management din București sau din alte orașe unde deții locuințe fie în blocuri mai vechi, fie în ansambluri rezidențiale noi. Când vrei să închiriezi mai multe apartamente volumul de activitate crește semnificativ, așa că se impune externalizarea acestei activități, mai ales dacă locuiești într-un cartier îndepărtat, în alt oraș sau chiar în străinătate.

Astfel economisești timp și beneficiezi de experiența specialiștilor în promovare imobiliară, care pot să creeze cele mai bune anunțuri și să le comunice eficient pe canale online și offline, fiind în legătură cu toți actorii de pe piața de închirieri apartamente. 

În plus, primești ajutor la vizionări, la realizarea contractului de închiriere cu toate clauzele necesare şi înregistrarea lui la Finanţe, mentenanţa apartamentului și rezolvarea defecţiunilor care pot apărea pe parcurs, plata utilităților, realizarea unor lucrări suplimentare de finisaje la cererea chiriaşilor, planificarea şi supervizarea procesului de mutare.

Sursa foto: shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter