De ce este mai bine să cumperi medicamente și produse de sănătate de la o farmacie?

Publicat pe

Te întrebi de ce să cumperi neapărat de la o farmacie? Farmaciile sunt o garantie a sănătății publice, la fel ca medicii, spitalele și toate profesiile medicale și paramedicale. Farmaciștii și asistenții de farmacie oferă sfaturi de calitate, precum și atenție personalizată pacienților în timpul îngrijirii. Farmacia este locul în care se îndreaptă în mod firesc o persoană care și-a consultat medicul și căreia i s-a dat o rețetă. Dar nu numai! Farmacia este, de asemenea, un loc de unde poți cumpăra produse cosmetice și de înfrumusețare, îngrijirea bebelușilor, preparate magistrale și accesorii de îngrijire precum atele, bandaje, măști etc.

Farmaciile sunt una dintre activitățile reglementate. Nu deschizi o farmacie peste noapte, pur si simplu  ca vrei! Pentru a face acest lucru, trebuie să deții studii în farmacie și să ai cel puțin 6 luni de experiență profesională înainte de a pretinde că vrei sa iti deschizi propria farmacie . Au evoluat farmaciile de altădată unde erau disponibile doar medicamente. Astăzi există multe articole legate de sănătate. Acestea completează gama de medicamente și contribuie la creșterea cifrei de afaceri.

Puțină lume o știe, dar înainte de a vinde în dispensarul unei farmacii, farmacistul va trebui să urmeze procedurile impuse de consiliul ordinului farmaciștilor. Aceasta implică verificarea condițiilor unui sediu de farmacie în care urmează să vândă. Si chiar mai mult decât atât, aceasta nu este o simplă instalare sau vânzare ca în cazul unei afaceri clasice, ci un ansamblu complet de documente, rezervat farmacistului care dorește să vândă în acea farmacie.

De ce să alegi farmaciile? 

Alege să îți cumperi medicamentele de pe internet sau dintr-o farmacie, fie ca este vorba de medicamente pentru colesterol, precum Arteroprotect Colesterol sau poate pur si simplu, comprimate pentru dureri în gât, precum Mentosan Azzurro.  

Sănătatea este esențială în viața de zi cu zi. Farmaciștii știu asta bine. Prin urmare, aceștia au un rol consultativ esențial și demonstrează o ascultare atentă, într-un moment în care sănătatea pacientului eșuează. Stocuri posibile, medicamente disponibile etc. sunt toate întrebările la care pacienții vor un răspuns și farmaciștii trebuie să răspundă.

De câțiva ani, farmaciștii au dreptul să vândă medicamente fără prescripție medicală online. Această nouă activitate le permite să își mărească cifra de afaceri fără a investi într-o nouă farmacie. Prin urmare, au de câștigat din dezvoltarea acestui sector foarte promițător. Iar pentru pacient, acest lucru este un avantaj enorm.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter