De ce să ții cont când alegi culoarea ușilor pentru interior

Publicat pe

Alegerea ușilor este o etapă importantă în amenajarea locuinței tale de vis. Totuși, nu este atât de ușoară pe cât am crede deoarece ușile, atât la exterior, dar mai ales la interior trebuie selectate după criterii atât decorative, cât și funcționale. 

În continuare, ne vom concentra în mare parte, pe cum alegem culoarea potrivită pentru ușile de la interior, urmând câteva criterii de bază. Iată ce trebuie să știi. 

Cum alegi ușile de interior

Ești în proces de amenajare a viitoarei locuințe și ai ajuns la etapa alegerii ușilor. Totuși, e probabil să nu știi cum sau cu ce să începi. În primul rând, ar trebui să alegi atent furnizorul. 

Ține cont că diferiți furnizori vor avea standarde și ele diferite în ceea ce privește dimensiunea dar și calitatea ușilor de interior pe care urmează să le achiziționezi. Nu vom intra în detalii referitoare la măsurători, însă vrem să-ți reamintim cât de important este ca acestea să fie cât se poate de precise. 

Al doilea pas ar fi alegerea materialului, dar și a modelului. Aici trebuie să ai în vedere, pe lângă aspectul estetic, și izolarea fonică și termică. 

Cum alegi culoarea potrivită pentru ușile de interior

În funcție de design

Dacă locuința ta este amenajată într-un stil modern, trebuie să știi că cele mai potrivite ar fi ușile albe, cu un finisaj lucios. Simplitatea și eleganța acestora vor completa perfect celelalte elemente și vor da senzația de spațiu generos. Tot la un stil modern, „asortăm' și ușile în culoarea nucului. 

Pe de altă parte, pentru un stil provensal, aceleași uși, dar mate, ar fi o alegere extrem de inspirată. 

În funcție de parchet 

Indiferent de finisajul ales, ar fi bine ca ușile de interior să se armonizeze cu parchetul. Cu toate astea, nu spunem că ele trebuie să fie în contrast perfect. Ele pot contrasta ușor sau pot fi ton pe ton, în funcție de preferințele tale și de cum arată bine. Îți vom oferi câteva recomandări dacă nu ești sută la sută convins cum să le alegi:

  • Ușile albe se potrivesc perfect cu un parchet într-o culoare deschisă, naturală și caldă. 
  • Ușile cu o nuanță de maro roșcat merg cu un parchet similar, adică în tonuri de roșcat. 
  • Ușile gri se vor armoniza cu un parchet din stejar albit. 
  • Pentru un parchet cu finisaj din stejar natural, poți alege uși în același ton sau într-o culoare contrastantă, de exemplu, maro închis. 

Cum alegi ușa de la intrare 

Spre deosebire de ușile de la camere, cea de la intrare trebuie aleasă chiar cu mai multă atenție. Asta pentru că trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie securizată, antiefracție, rezistentă la intemperii și cu feronerie de calitate superioară. 

Dacă locuiești la casă, din punct de vedere estetic, ușa de la intrare ar trebui să se asorteze cu tâmplăria ferestrelor, pentru un aspect exterior uniform. De exemplu, dacă ai montat ferestre într-o nuanță de wenge, ușa de la intrare ar trebui să fie cel puțin din aceeași paletă cromatică. 

De asemenea, atunci când alegi ușa de la intrare ar fi bine să ții cont și de arhitectura casei tale. O casă în stil minimalist va cere o ușă simplă cu o profilatură liniară. În schimb, pentru o casă în stil clasic s-ar potrivi o ușă ceva mai sofisticată, cu detalii de inserție. 

Atunci când știi la ce să fii atent, alegerea ușilor devine o misiune mai ușoară. Aspecte precum tipul de material, izolarea termică și fonică, dar și culoarea te vor ghida în a-ți selecta ușile exact pe baza nevoilor și a preferințelor tale și ale celor dragi. Când vine vorba de culoare, ai grijă ca viitoarele tale uși să se armonizeze cu parchetul dar și cu designul locuinței tale. 

sursă foto: unsplash.com 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Iprospect

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter