Furmark – certificarea care te ajută să alegi cu încredere blănurile naturale

Publicat pe

Sustenabilitatea este un subiect din ce în ce mai discutat în lumea modei, datorită ascensiunii fenomenului de fast-fashion, ce a generat poluare excesivă la nivel planetar. 

În acest context, sectorul blănurilor naturale s-a remarcat ca parte a unui sistem de producție sustenabil, ce prioritizează protejarea mediului și asigură respectarea standardelor de bunăstare a animalelor. Cu ajutorul programului de certificare Furmark®, blănurile naturale au făcut tranziția către o industrie transparentă, bazată pe sustenabilitate, cu o trasabilitate completă a întregului lanț de producție. 

Ce este Furmark®?

Furmark® reprezintă o certificare globală și un sistem de trasabilitate pentru blănurile naturale, care garantează respectarea unor standarde stricte de bunăstare a animalelor și a celor de mediu în întregul lanț valoric al articolelor din blănă naturală. În plus, programul de certificare este și o marcă a calității, ce conferă consumatorilor încrederea de care au nevoie atunci când achiziționează un produs din blană naturală. Furmark® integrează certificări individuale, iar fiecare are la bază protocoale specifice, independente, realizate științific.

Cum funcționează?

Fiecare haină are o etichetă cu o serie unică și un cod QR. Atunci când este scanat codul, poți introduce seria unică pe site-ul Furmark®, unde vei afla originea blănurilor, bursa la care au fost tranzacționate, locul unde s-a executat tăbăcirea sau vopsirea și atelierul sau brand-ul care a manufacturat produsul. Astfel, produsele certificate Furmark® sunt trasabile, verificabile și garantează că în manufacturarea lor au fost respectate cele mai înalte standarde. 

Blana naturală este un material sustenabil, biodegradabil, ce poate fi purtat mai mult de 20-30 de ani, contrar fenomenului de fast fashion. În afara faptului că este rezistentă la uzură, blana naturală mai are avantajul de a putea fi restilizată și remodelată într-un design complet nou atunci când se demodează. Din acest motiv, blana naturală poate reprezenta o moștenire ce se transmite din generație în generație, iar atunci când ajunge la finalul vieții sale și este aruncată se biodegradează rapid, spre deosebire de produsele vestimentare realizate din materiale plastice a căror dezintegrare poate dura peste 600 de ani.

Casa de blănuri MG este singurul brand certificat Furmark® din România și se numără printre primii 10 manufacturieri certificați la nivel mondial. Dacă dorești să afli mai multe despre programul de certificare și despre sustenabilitatea din sectorul blănurilor naturale, nu ezita să contactezi un consultant. 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter