Ghid cumpărături online

Publicat pe

Cumpărăturile online fac parte din viețile noastre de peste un deceniu. Tot mai mulți români fac cumpărături online, de la produse electronice și electrocasnice, la haine, alimente sau chiar medicamente. 

De ce? Este convenabil, rapid și de multe ori mai ieftin. Timpul irosit în centrele comerciale, mergând din magazin în magazin pentru a găsi articolul dorit, este redus la o singură căutare pe Google. Creșterea popularității cumpărăturilor online a contribuit și la scăderea prețurilor de livrare, în plus, multe magazine oferă ca bonus livrare gratuită și/sau retur gratuit. 

În același timp, timpul de livrare s-a scurtat. În urmă cu câțiva ani, comenzile erau livrate în 5 – 7 zile lucrătoare sau chiar mai mult, în prezent, comenzile online sunt de regulă livrate pe parcursul a 2 – 3 zile lucrătoare, unele e-shopuri oferind chiar livrare în aceași zi. Politicile de retur au devenit mai flexibile, clientul având de regulă 30 de zile pentru a returna produsul, prin curier sau direct la magazin.

Atunci când faceți cumpărături online, puteți compara cu ușurintă prețurile produselor dorite pe platforme de comparare dedicate, asigurându-vă că obțineți întotdeauna cel mai bun preț. Astfel de platforme de comparare există și pentru diferite servicii sau produse financiare, precum credite nebancare sau credite online. Moneezy este o platformă internațională de comparare credite, disponibilă în peste 35 de țări. Platformele de comparare sunt gratuite, așadar, indiferent dacă sunteți în căutarea unui televizor nou, unui abonament mai avantajos sau a unui credit rapid mai performant, folosirea unei platforme de comparare va fi în avantajul dvs.

Pentru a rezuma, avantajele cumpărăturilor online sunt următoarele:

  • sunt accesibile și pot fi efectuate din confortul casei dvs. la orice oră a zilei – în plus, veți economisi timp și benzină dacă nu trebuie să vă deplasați până la magazin
  • prețurile produselor pot fi comparate rapid pe platforme specializate
  • livrare rapidă si retururi simple
  • acces la diferite oferte, reduceri sau vouchere doar pentru cumpărături online

Desigur, există și anumite dezavantaje. Uneori produsul nu se potrivește cu descrierea, sau nu suntem mulțumiți de calitatea articolului. Experiența neplăcută poate fi cauzată însă și de comerciant. Pentru a face experiența de cumpărături online mai plăcută și mai sigură, vă recomandăm următoarele:

  • faceți cumpărături numai pe website-uri securizate (care folosesc protocolul https)
  • verificați recenziile magazinului pe Facebook, Google sau pe TrustPilot 
  • optați pentru plata comenzii la livrare (plată ramburs) dacă nu sunteți sigur de credibilitatea e-shopului
  • verificați politica și procedura de retur – magazinele de încredere doresc să creeze o experiență plăcută, ceea ce presupune și o procedură de retur rapidă și simplă.  
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter