Idei pentru a ilumina și decora cu benzi led

Publicat pe

Benzile LED devin o opțiune foarte populară pentru a ne ilumina casa sau afacerea, cu toate acestea, în afara lumii profesionale, pentru unii este încă un element puțin cunoscut. Atunci când cauți cele mai bune corpuri de iluminat, ia în calcul și gama variată de benzi LED.

 Ce este o bandă led și pentru ce este?

 O bandă LED este o bandă adezivă flexibilă pe care diodele LED sunt plasate la intervale regulate. Datorită calităților sale multiple, ne ajută să oferim soluții mai bune în proiectarea iluminatului. Vă prezentăm cele mai remarcabile caracteristici:

  • Dimensiune. Ceea ce face ca acest tip de corp de iluminat să fie cu adevărat special este dimensiunea sa mică. Există benzi LED care pot măsura doar 4 mm lățime, astfel încât acestea sunt perfecte pentru a fi instalate în locuri foarte mici, cum ar fi un cadru de fereastră.
  • Instalare ușoară. Nu este necesar să faceți găuri pentru a o plasa. Partea sa adezivă poate fi lipită în orice zonă.
  • Economii. Acestea funcționează cu tehnologia Led, astfel încât consumul de energie electrică este mai mic în comparație cu alte tipuri de iluminat.
  • Durabilitate. Durata sa de viață utilă este lungă. Acestea sunt construite cu componente foarte rezistente la vibrații și impacturi și rezistă foarte bine la schimbările de temperatură.
  • Personalizabil. Există diferite culori și puteri. Acestea pot fi instalate atât în interior, cât și în exterior și pot fi tăiate cu ușurință pentru a se potrivi zonei alese.
  • Securitate. Fiind compuse din LED-uri, benzile nu se încălzesc.
  • Putere. În prezent, există benzi profesionale de mare putere care oferă mai mult de 1500Lm/metru.

La pedavo.ro vei găsi mai multe astfel de produse din care să le alegi pe cele potrivite pentru tine.

 Iluminatul scărilor

Acestea sunt de obicei instalate în partea de jos a consolei pasului obținând un efect dublu. Datorită acestora, vizibilitatea și estetică scării sunt îmbunătățite.

 Aceeași funcție poate fi realizată și cu iluminarea balustradei scării.

  Iluminat baie

 Instalarea să în oglinzile de baie este foarte recurentă, oferind o lumină foarte concentrată. 

 Ele sunt, de asemenea, de obicei plasate pe mobilier ca element decorativ, pentru a crea o atmosferă de relaxare sau pentru a evidenția designul mobilierului.

 Dormitor iluminat

 Pentru a crea o atmosferă mai intimă, acestea pot fi plasate în partea de jos a patului. Utilizarea să este, de asemenea, larg răspândită, ca o alternativă la lampa de noptieră.

 Ele sunt, de asemenea, ideale în dulapuri și vestiare pentru a ilumina îmbrăcămintea.

 Iluminat bucătărie

Este zonă prin excelență în care aceste corpuri de iluminat sunt de obicei plasate. Acestea sunt folosite pentru a ilumina blaturile de bucătărie și, astfel, pentru a obține lumina suplimentară necesară pentru a face sarcini care necesită precizie, cum ar fi tăierea sau decojirea alimentelor. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a îmbunătăți designul bucătăriei în sine, plasându-l pe plăcile de bază sau pe părțile inferioare ale mobilierului.

 Iluminarea camerei

 În camerele de zi și de luat masa, benzile led înlocuiesc adesea lămpile de podea, oferindu-i o atmosferă mai caldă și mai relaxată.

 Iluminat în afaceri

 În afara mediilor de acasă, benzile LED joacă un rol foarte important în iluminatul de afaceri. Acestea ne permit să iluminăm un produs sau un spațiu specific pentru a aduce atenția clientului în acel moment. Același lucru se întâmplă și cu vitrinele magazinelor și este deja foarte comun să vedem cum noile facilități folosesc această soluție foarte frecvent.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter