10 semne că partenerul nu mai e interesat de relație

Publicat pe

Există câteva semne că partenerul tău nu mai este interesat de relație. Trebuie să fii atent la acestea, indiferent că ești femeie sau bărbat, partenerul va transmite semnale prin care dă de înțeles că nu mai este atât de interesat de relație.

10 semne că partenerul nu mai e interesat de relație

Ceva nu mai e ca înainte

Pentru majoritatea oamenilor, atunci când partenerul începe să își piardă sentimentele, intuiția intervine.

Poate că ai o bănuială că emoțiile sau intențiile partenerului nu sunt pure. Mintea sa este în altă parte atunci când este cu tine, iar modul în care îți trimite mesaje este mai rece decât era înainte.

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Probabil că te întrebi ce s-a întâmplat sau pui totul pe seama unei perioade mai agitate la muncă. Acesta este un semn că partenerul tău își pierde interesul sau, cel puțin, ceva se întâmplă.

Nu își mai face griji pentru tine

Atunci când cineva te iubește, se va îngrijora constant pentru tine, sau măcar în situațiile în care ar trebui să facă este. Este un lucru natural. 

Dacă partenerul tău nu își face griji despre bunăstarea ta fizică sau psihică, atunci e un semn că nu îi mai pasă de tine și că s-a îndepărtat de tine.

Nu pare să se implice în conversații cu tine așa cum obișnuia să o facă înainte

Înainte îi plăcea să vorbească cu tine. Era atent la micile detalii, arăta o empatie autentică atunci când vorbeai despre problemele tale și părea cu adevărat încântat să vorbească cu tine.

Dar acum? Energia lui nu mai este ceea ce obișnuia să fie. Abia dacă te ascultă și rareori își oferă sfaturile pentru a te ajuta să îți rezolvi problemele.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Este probabil cel mai important semn că partenerul tău își pierde interesul față de tine.

Nu inițiază nimic

Întotdeauna îi trimiți primul/prima mesaj? Ești cea care îl invită în oraș?

Dacă tot ce se petrece în relația voastră este inițiat de tine, atunci este destul de clar că partenerul tău doar răspunde și nu participă activ, lucru care determină faptul că și-a pierdut interesul. 

Nu mai ești o prioritate

Dintr-o dată, partenerul tău nu mai are timp pentru tine. Mereu lucrează până târziu, se întâlnește cu prietenii sau merge la sală, acum nu mai ești aproape niciodată o prioritate în viața lui.

La început, vă întâlneați des, îți făcea surprize și făceați eforturi să vă vedeți. 

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Dar acum? Acum nu mai spune niciodată un „da” categoric la niciuna dintre inițiativele tale. 

Semnele că nu mai e interesat de relație

Este o relație unilaterală

Simți că tu faci toată munca în relație? Nu reușești niciodată să faci ceea ce ai vrea să faci atunci când petreci timp partenerul tău?

Ți se pare că el nu depune la fel de mult efort ca tine?

Toate acestea sunt semnele distinctive ale unei „relații unilaterale”, tipul de relație în care puterea este dezechilibrată și în care o persoană depune mult mai mult efort în ceea ce privește resursele (timp, bani, investiții emoționale) și nu primește nimic sau foarte puțin în schimb.

În esență, cel mai mare semn al unei relații unilaterale este cantitatea de efort pe care o depui.

Dacă tu inițiezi toate întâlnirile, trimiți mereu primul/prima mesaj, îți exprimi sentimentele, oferi tot romantismul în relație… și partenerul pur și simplu nu face niciun efort toate aceste domenii… atunci s-ar putea să fie din cauză că nu mai este interesat.

Epilare acasă – cele mai bune metode

Nu-și mai petrece timpul cu tine

Poți spune cu adevărat multe despre partenerul tău prin modul în care își petrece timpul liber. La urma urmei, timpul său liber este timpul în care poate alege să facă orice vrea să facă.

Deci, dacă obișnuia să își păstreze weekend-urile pentru tine, dar acum aproape întotdeauna pare să facă altceva, atunci știi că prioritățile sale s-au schimbat.

Limbajul corporal pare mai închis

Cineva care este interesat de tine și se simte confortabil în preajma ta va afișa un „limbaj corporal deschis”.

Ce înseamnă acest lucru?

Înseamnă că își va îndrepta picioarele și corpul spre tine, atunci când discutați. Mâinile sale vor fi libere și niciodată în sân.

Cineva care te place se va uita fix la tine, se va apleca spre tine și, dacă este o persoană încrezătoare, s-ar putea să fie și un pic mai sensibil la atingere.

Dacă nu te place, corpul său este îndreptat în direcția opusă, poate că își încrucișează brațele, evită contactul vizual și nici măcar nu se așează aproape de tine, atunci ar putea arăta că nu mai este interesat de tine.

Aceste tipuri de mișcări ale limbajului corporal vor fi probabil destul de evidente pentru ceilalți din jur.

Nu îi pasă că vorbești despre alte persoane

Dacă observi că nu pare să-i pese deloc atunci când menționezi alte persoane cu potențial romantic, atunci s-ar putea să nu fie un semn bun.

Îngrijirea părului ondulat. Ce pași să urmezi împotriva firelor rebele

Este un semn rău mai ales dacă pare pozitiv în legătură cu faptul că tu ai putea ieși cu alte persoane.

Gelozia este o emoție puternică și este una greu de controlat. Dar dacă partenerul tău nu manifestă deloc gelozie, atunci asta ar putea arăta că pur și simplu și-a pierdut interesul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter