Epilare acasă - cele mai bune metode 

Publicat pe

Pentru epilare acasă există nenumărate opțiuni. Unele metode de epilare acasă sunt cu siguranță mai ușor de făcut decât altele, așa că rămâne la alegerea ta ce metodă vrei să folosești atunci când vrei să scapi de părul de pe corp.

Pentru epilare acasă nu îți trebuie aceleași instrumente ca la un salon. În funcție de metoda pe care o preferi, poți ține lucrurile cât de simple.

Iată câteva metode de epilare acasă:

Ras

Epilarea cu lama este, fără îndoială, cea mai populară formă de îndepărtare a părului acasă. Este rapid, este ieftin și funcționează. 

Dacă aceasta este metoda pe care o alegi, este o idee bună să te asiguri că folosești întotdeauna produsele potrivite pentru a pregăti pielea pentru a evita orice fire de păr crescute în piele.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

 Exfolierea în mod regulat a întregului corp ajută la scăderea șanselor de apariție acestor fire de păr, la fel ca și aplicarea loțiunii (sau a uleiului) pentru a înmuia pielea.

Picioarele și axilele sunt cele mai potrivite pentru această metodă de epilare acasă. Asigură-te că te exfoliezi înainte de ras și că aplici o loțiune după aceea. De altfel, investește într-un gel de ras bun și într-un aparat care nu te va tăia. 

Epilarea cu ceară

Epilarea cu ceară menține creșterea părului la distanță, deoarece îndepărtează părul de la nivelul foliculului, menținându-ți picioarele (sau brațele sau fața) fine mai mult timp decât alte metode. 

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Alte beneficii includ faptul că practic funcționează ca exfoliere, astfel încât epilarea cu ceară în mod constant te poate ajuta să îți menții pielea fină, deoarece îndepărtează celulele moarte ale pielii în acest proces. 

Deoarece îndepărtează în mod constant părul din folicul, epilarea cu ceară poate face ca părul să crească mai fin. 

Pentru asta ai nevoie de un încălzitor de ceară, ceară și un kit de îndepărtare a părului care conține o spatulă și un instrument cu care învârți ceara. Încălzitorul de ceară poate veni, de asemenea, cu un decantor, care să separe părul din ceara folosită pentru a o putea refolosi.

Epilarea cu zahăr

Epilarea cu zahăr imită epilarea cu ceară prin faptul că îndepărtează tot părul din folicul. 

Probabil cea mai mare diferență este că aici se folosește o pastă la temperatura camerei și este aplicată (și îndepărtată) în aceeași direcție cu creșterea părului, spre deosebire de epilarea cu ceară, care trage împotriva modului natural de creștere a părului. 

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Pasta de zahăr nu se lipește de piele ca ceara fierbinte, așa că această metodă s-ar putea să nu doară la fel de rău dacă ești sensibil la epilarea cu ceară.

Aparat de epilare

Similar cu epilarea cu ceară și cu zahăr, epilarea cu aparatul este o altă opțiune care îndepărtează părul de la rădăcină. 

Spre deosebire de aceste metode care folosesc un amestec pentru îndepărtarea părului, acest aparat utilizează acțiunea mecanică pentru a smulge părul. 

Aceste dispozitive electrice arată ca aparatul de bărbierit electric obișnuit, dar îndepărtează fiecare păr de la nivelul foliculului, menținând pielea fină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Crema depilatoare

Cremele depilatoare folosesc substanțe chimice pentru a îndepărta părul, mai degrabă decât o acțiune mecanică pentru a-l smulge. 

Dizolvă literalmente părul de la suprafața pielii. Cand sunt aplicate corect, aceste creme iti pot oferi cele mai matasoase picioare.

Totuși, dacă ai pielea sensibilă, aplicarea unor astfel de substanțe chimice poate să nu fie cea mai bună variantă. Este recomandat să încerci întotdeauna pe o zonă mică a pielii.

Epilarea cu laser

Da, este de fapt posibil să te epilezi cu laser acasă! Deși nu există la fel de multe opțiuni ca și celelalte tehnici de îndepărtare a părului, există câteva mărci de încredere care oferă unele dispozitive de îndepărtare a părului cu laser foarte eficiente la domiciliu. 

Ce produs folosește Ozana Barabancea pentru îngrijirea tenului. Costă doar 3 lei

Este adevărat că ustură puțin pe măsură ce dispozitivul distruge fiecare păr de pe corp, dar este un preț mic de plătit pentru această metodă de îndepărtare a părului aproape permanentă. 

De fapt, singura metodă cu adevărat permanentă este electroliza, deoarece ucide foliculul de păr. Pe care cu siguranță nu ar trebui să o încerci acasă! Următorea cea mai bună variantă este epilarea cu laser.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter