Importanța apelării la serviciile oferite de către un psiholog Bucuresti

Publicat pe

Fiecare dintre noi trebui să acorde o importanță deosebită propriului psihic pentru că acesta este motorul care ne face să realizăm tot felul de activități. În momentul în care nu mai suntem bine din punct de vedere psihic apare un scurtcircuit care nu face altceva decât să ne țină pe loc sau, mai rău, ne face să regresăm din toate punctele de vedere. Acesta este momentul în care este necesară apelarea la serviciile oferite de către un psiholog.

Psihologul deține cunoștințele necesare pentru a ne putea ajuta să depășim problemele care ne afectează din punct de vedere psihic. Din păcate, încă mai există persoane care consideră că este o rușine apelarea la serviciile oferite de către un psiholog. Din necunoștință de cauză există foarte multe persoane care confundă psihologul cu psihiatrul. Aceste două meserii sunt diferite iar persoanele care apelează la serviciile oferite de către specialiștii care lucrează în aceste două domenii de activitate au probleme diferite.

Psihologul este specialistul care ne poate ajuta să ne dezvoltăm din toate punctele de vedere

Cu toate că fiecare dintre noi își dorește să evolueze din punct de vedere sentimental, psihic, profesional, sufletește, financiar, etc, există situații în care din cauza psihicului nu putem trece peste o anumită barieră. O astfel de situație nu trebuie să ne descurajeze din a ne urma visul ci trebuie să ne facă să căutăm cele mai utile soluții care să ne ajute să ne îndeplinim cât mai repede obiectivul setat. Apelarea la serviciile oferite de către un psiholog este una dintre cele mai eficiente soluții la care putem apela pentru că de cele mai multe ori problemele care ne țin pe loc din realizarea activităților pe care ni le propunem sunt de ordin mental. Pentru că nu suntem obișnuiți să apelăm la serviciile oferite de către un psiholog Bucuresti problemele mentale cu care la un moment dat fiecare dintre noi ne confruntăm se agravează. Acesta este momentul în care este foarte posibil ca psihologul să nu ne mai poată ajuta ci să fie necesară apelarea la serviciile oferite de către un psihiatru.

Pentru a putea preveni o astfel de situație trebuie să fie mult mai deschiși din punct de vedere al mentalității și să transformăm mersul la psiholog într-o activitate care ne face plăcere din punct de vedere psihic și care ne ajută ca pe zi ce trece să fim din ce în ce mai buni din toate punctele de vedere.

Care sunt momentele în care trebuie să apelăm la serviciile oferite de către un psiholog?

Cu toate că putem apela în orice moment la serviciile oferite de către un psiholog există anumite situații în care este necesară apelarea la serviciile oferite de către un astfel de specialist. Acestea sunt următoarele:

  • Apariția unui blocaj la nivel psihic. Indiferent de motivul care a declanșat acest blocaj este clar că este necesară apelarea la serviciile oferite de către un specialist pentru a putea depăși un astfel de blocaj. Psihologul cunoaște care sunt strategiile care trebuie să fie implementate pentru a putea ajuta persoanele care din varii motive se confruntă cu un blocaj la nivelul psihicului.
  • Apariția atacurilor de panică. Acestea trebuie să fie tratate într-o perioadă de timp cât mai scurtă pentru că se pot agrava într-un timp foarte scurt. Terapia oferită de către psiholog contribuie la eliminarea atacurilor de panică ceea ce înseamnă că acest specialist trebuie să fie contractat de urgență încă din momentul apariției primului atac de panică.
  • Apariția unei traume. Fie că este vorba despre pierderea unei persoane dragi, despărțirea de persoana iubită, violența domestică sau verbală, pierderea locului de muncă, etc, apariția unei traume se tratează prin apelarea la serviciul de consiliere psihologică oferită de către un psiholog.
  • Apariția unei dependențe. Indiferent despre ce tip de dependență este vorba este clar că aceasta nu aduce nimic bun din nici un punct de vedere. Așadar, trebuie să fie stopată cât mai repede cu putință pentru ca aceasta să nu afecteze calitatea vieții și relațiile avute cu cei din jur.
  • Pierderea interesului pentru activități pe care până nu demult erau realizate cu foarte mare interes. Acesta este primul semnal care anunță apariția depresiei. Având în vedere că depresia este una dintre cele mai complicate boli prin care poate trece omul trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca acesta să fie prevenită. Apelarea la serviciile oferite de către un psiholog în momentul în care apar primele semne ale apariției depresiei este ceea ce trebuie să facă toate persoanele care se confruntă cu o astfel de problemă.

Cele mai populare servicii oferite de către un psiholog

Cererea venită din partea oamenilor care au nevoie de serviciile oferite de către un psiholog a devenit din ce în ce mai complexă ceea ce a condus la diversificarea serviciilor oferite de către psihologi. Printre cele mai comune și accesate servicii oferite de către un psiholog se află următoarele:

  • Consiliere psihologică.
  • Consiliere de cuplu.
  • Consiliere în vederea gestionării furiei.
  • Consiliere psihologică adresată părinților.
  • Consiliere psihologică în vederea dezvoltării personale.

Indiferent de serviciul contractat este necesar ca psihologul să fie ales după analizarea cât mai multor oferte existente pe piața serviciilor de psihologie. Pentru ca mersul la psiholog să conducă la rezultatul dorit este necesar ca acesta să fie foarte bine pregătit din punct de vedere profesional, să ofere cele mai bune sfaturi pentru rezolvarea problemei și să ofere nivelul de empatie de care fiecare dintre noi are nevoie în momentul în care socializează.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter