Irina Rimes: „Visează să schimbi lumea! E imposibil, dar visul te îndreaptă în direcția corectă”

Publicat pe

Irina Rimes, talentata interpretă, compozitoare și star TV, ne mărturisește de ce contează să fie fericită și să-i facă fericiți pe cei din jur. La aniversarea a 10 ani de Lidl în România, Irina vorbește despre colaborarea sa cu Inna, The Motans și Carla’s Dreams, dar și despre dulceața de ardei iute. 

Irina, când ți-ai dat seama că muzica este ceea ce vei face

Nu m-am gândit niciodată că pot să fac altceva, pur și simplu nu mi-a trecut prin cap. Cu toate că atunci când eram mică, nu visam să fiu artistă, iar când am terminat liceul eram aproape sigură că voi merge la ASE și că muzica va merge cu mine. Nu era obligatoriu să fac Conservatorul ca să fac muzică, dar până la urmă am ales să-l fac. 

Ce spune despre tine muzica ta? 

Că pot să iubesc foarte frumos și matur, că pot să mă dăruiesc, că pot iubi până la capăt. 

Ce-ai învățat pentru toată viața de când ai intrat în industria muzicală? 

Tot. De la emisiunile la care am participat am învățat că trebuie să lași toate frustrările acasă, iar dacă te supără cineva, trebuie să uiți în următoarele cinci minute. Ajută și în viață, nu doar la TV. Apoi am învățat că dacă muncești, banii vin, dacă muncești și banii nu vin, înseamnă că muncești în direcția greșită. Dacă nu muncești, banii nu vin. 

Cum era Irina la 10 ani și cum e la 30 de ani? 

M-am schimbat de o mie de ori. Dacă ar fi să mă întâlnesc cu mine de-acum 10 ani, aș fi zis că fata asta nu va ajunge nicăieri. Dar am reușit cumva să ies de acolo, din zona de mediocritate. Cu multă determinare și încredere că investiția mea va fi una răsplătită. 

La aniversarea a 10 ani de Lidl în România, sloganul campaniei este „Ceea ce ne leagă e tot ce contează'. Ce te leagă de familia ta și ce contează pentru tine? 

Contează să fiu fericită și să fac oamenii din jurul meu fericiți. Atunci când sunt bine, mama e bine. Dacă eu eman energie bună, oamenii din jurul meu se hrănesc cu ea și îi ajută și pe ei. Uneori eu nu sunt bine și trebuie să fie ai mei bine pentru mine, ca să am de unde să mă încarc. 

Pentru această aniversare, ne-ai oferit o nouă premieră: colaborarea cu Inna, The Motans și Carla’s Dreams, la piesa „Aici'. Cum e să lucrezi cu atâtea alte staruri? 

Este o plăcere și o onoare. Înainte îmi doream să colaborez cu fiecare în parte și pas cu pas am reușit. Mă bucur că acest vis s-a încununat cu o colaborare între toți patru. Ce puteam să-mi doresc mai mult de-atât?!

Ce semnificație au pentru tine cele peste 50 de milioane de vizualizări ale piesei „POEM' cu The Motans, coloana sonoră a campaniei Manifesto Lidl „Viața de familie nu e cum te aștepți. E mai tare'? 

Eu cred că familia ar trebui să treacă de granițele a ceea ce știm noi că înseamnă familia ca termen. Pentru mine familia este atunci când mă simt bine cu oamenii din jurul meu, familia e atunci când accept pe cineva în viața mea cu brațele deschise și când simt că sunt acceptată la rândul meu. Familia nu înseamnă doar anturajul de oameni pe care l-ai avut în primii ani ai vieții tale. Pentru mine familia este și publicul meu, și prietenii, și oamenii care m-au ajutat și cei pe care îi ajut. Familia înseamnă iubire și asta am încercat noi să transmitem prin piesa Poem'.

Anul trecut, la a doua ta colaborare cu Lidl, ai lansat, alături de Carla’s Dreams, hitul „3 inimi', în cadrul campaniei Manifesto „În familie, facem mereu loc'. Ce te-a inspirat la scrierea versurilor? 

M-am gândit la mine când îmi doresc la un moment dat să-mi văd copiii crescând pe lângă mine, să-i văd învățând, greșind, iubind, sa văd fericirea prin ochii lor. 

Răspunde cu un singur cuvânt la întrebarea „Lidl + tine =?'.

Confort.

Ai participat la show-ul culinar marca Lidl „Bucătar după ureche'. Care e felul tău de mâncare favorit? 

Depinde de sezon și de perioada vieții în care mă aflu. Gusturile se schimbă de la an la an, dar bine că avem diversitate și oportunitatea de a alege dintr-atâtea lucruri. 

Ce nu lipsește niciodată din cămara ta? 

Dulceața de ardei iute.

În videoclipul piesei care este coloana sonoră a spotului aniversar de 10 ani de Lidl în România, te-am văzut la bowling. Ce sport ți-a plăcut în timpul școlii? 

N-am făcut sport în timpul școlii, nici în timpul liceului, nu mi-a plăcut sportul, dar nici n-am fost inspirată să fac vreun sport în perioada adolescenței. Muzica era singurul hobby. Am început să fac sport mai târziu, atunci când mi-am dat seama că sportul este esențial pentru o viață sănătoasă. Bine, nu vorbim de bowling, mai degrabă de tenis sau fitness. Dacă ar fi acum să aleg un sport care îmi place cel mai mult ar fi tenisul. 

Cu cine ți-ai dori să faci un duet, dar n-ai apucat până acum? 

Nu știu să-ți spun, am făcut cam cu toată lumea cu cine mi-am dorit.  Și dacă n-am făcut, am colaborat pentru o piesă sau chiar am scris o piesă pentru acel artist.

Ți se pare mai greu să scrii melodii simple azi? 

Da și nu, nu cred că se schimbă ceva, doar percepția noastră vizavi de lucrurile pe care le înțelegem mai mult sau mai puțin. Eu cred că dacă nu reușim ceva în viața asta, este pentru că n-am înțeles, nu pentru că nu avem abilitățile necesare. 

Care e cel mai folositor obiect din jurul tău când compui? 

Telefonul, în el am toate dicționarele posibile, notițele, reportofonul.

Ce le-ai spune adolescentelor de azi care vor să fie ca tine? 

Să nu viseze să fie ca mine, să viseze să schimbe lumea. Este imposibil, dar visul te ajută, visul te îndreaptă în direcția corectă. 

De ce depinde fericirea ta? 

De multe lucruri, de liniște sufletească, de stabilitate profesională, de stabilitate personală. Dar când lucrurile devin shaky, nu-mi displace pentru că așa reușesc să evoluez, doar trecând prin etape care mă destabilizează și îmi amenință fericirea.

Ce versuri din repertoriul tău te reprezintă? 

Voi devenit ceva ciudat/Și oamenii mă vor iubi/voi fi un octombrie mai cald/pe tine nu te-oi încălzi/voi deveni ceva frumos/Și oamenii mă vor cânta/voi fi octombrie roșu/Dar tu vei fi deja uitat.

Te consideri o bună ascultătoare? 

Cea mai bună dintre toți pe care-i cunosc în jurul meu.

Tocmai ai lansat o piesă în limba rusă. Cu ce vrei să ne mai surprinzi toamna asta? 

Dacă spun, nu mai surprind pe nimeni! În primul rând voi lansa varianta în limba română a piesei, urmează să lansez piese de pe albumul Acasă'. Și surpriza mare vine mai încolo, pe la primăvară.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter