O zi din viața unui antreprenor de succes: Onur Osman

Publicat pe

Dacă te întrebi cum arată viața unui antreprenor de succes, Onur Osman ne-a luat cu el într-o zi obișnuită de-a lui, pentru a ne răspunde la această întrebare. Am descoperit astfel viața unui altfel de om de afaceri, care a reușit să construiască un business fashion cu recunoaștere internațională. 

Dimineața noastră a început pe la ora 10:00, când am băut o cafea în sera cu plante exotice a lui Onur, până am stabilit strategia pentru această zi. Ulterior, designerul ne-a informat că ora nu era o excepție, ci că el întotdeauna începe cafeaua de dimineață de acasă pe la ora 10:00. Angajații lui știu că el nu ajunge la birou mai repede de ora 12:00 decât în zilele de Fashion Week sau de filmări. 

Pe la ora 10:30, după un mesaj cu textul „gata', un SUV cu piele albă în interior a parcat în fața serei, șoferul deschizându-ne galant ușile. După un scurt drum prin centrul capitalei, am ajuns în fața atelierului din Calea Victoriei. Ne-a întâmpinat Maria, una din asistentele lui Onur, care ne-a trecut pe lângă o fântână de interior cu rechini mici și o familie de țestoase, conducându-ne spre showroom-ul designerului. Aici am așteptat să fim informați dacă în ziua aceea erau programate vizite VIP pentru personalități sau celebrități sau dacă va fi o zi „normală', în care se discută pe schițele creatorului de modă cu couturierii lui, pentru a se asigura că ținutele sunt realizate conform standardelor acestuia. Am intrat odată cu Onur în atelierul de creație, unde ne așteptau mii și mii de borcănașe, sticle și cutii, unde se aflau, pe rafturi de 4.5 m înălțime, toate culorile posibile de perle, mărgele de sticla și Swarovski, aplicații şi decorațiuni pentru minunatele rochii care așteptau curioase pe umerașe în camera de probă.

Rochiile erau ulterior probate pe modele umane, pentru a se verifica elasticitatea, cum se așază corsetele sau cum sunt reglate pensele, pentru mobilitate. Ramona și Alina probaseră deja dimineață câteva rochii de seară lucrate în ziua precedentă și așteptau verdictul creatorului. Nu ni s-a permis să facem poze, pentru că aceste părți ale atelierului sunt accesibile doar stuff-ului şi clienților de lux. Am înțeles că există și un contract special de confidențialitate privind imaginile din interior. 

Onur ne-a comunicat că această procesiune de ținute durează în medie 2-3 ore, în fiecare zi de atelier. După probe urmează uneori programările clienților VIP, dacă este ziua programărilor sau un timp liniștit, cu muzica de demult, la un superb gramofon belle-epoque, cu un pahar de vin roșu sec, unde sunt definitivate sau începute noi schițe pentru noile colecții. Ziua noastră se termină după ora 17:00, când șoferul lui Onur îl preia pentru a merge la un restaurant, unde are o cina de afaceri. Seara designerului se încheie la un pahar de vin, într-o locație selectă.

Mulțumim, Onur Osman, pentru vizita noastră!

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter