Obține fișa medicală pentru permis auto în doar câțiva pași

Publicat pe

Îți dorești să conduci și tot ce stă în calea ta e birocrația? Te-ai săturat de mijloacele de transport în comun și te uiți cu jind la cei din mașinile personale? Înseamnă că trebuie neapărat să te înscrii la școala de șoferi. Unul dintre documentele necesare pentru obținerea permisului auto îl reprezintă fișa medicală. Aceasta se poate obține la clinicile de profil. Unele dintre ele au promoții și te ajută să obții fișa medicală pentru permis într-un timp foarte scurt.

Pentru ce este nevoie de fișa medicală pentru permis?

Acest document se eliberează pentru a atesta că șoferul este apt să conducă. Certificatul medical se eliberează doar după ce vei fi testat atât fizic, cât și psihologic. Procedura se efectuează în scopul depistării afecțiunilor care ar contraindica aptitudinea de a conduce vehicule. Această verificare este obligatorie. 

Ce poți face pentru a obține certificatul cât mai repede?

Clinici precum Standard Med vin în întâmpinarea ta, facilitând procesul pentru obținerea acestui document important numit fisa medicala permis. În cadrul clinicii, documentul se obține pe loc. Procesul este optimizat astfel încât nu trebuie să faci decât un singur drum. Acest lucru este posibil datorită eficienței cu care se lucrează. Prezența concomitentă a medicilor pentru toate cele șase specialități cuprinse în certificatul medical asigură faptul că, în doar 60 de minute, vei pleca cu fișa medicală pentru permis. Profesionalismul și dedicarea personalului medical sunt doar o parte dintre avantajele pe care le vei avea, dacă vei apela la serviciile acestei clinici. 

Mai mult, pentru a garanta veridicitatea ofertei, Standard Med mărește miza și îți promite că, în cazul oricărei întârzieri, vei primi înapoi 50% din prețul plătit. Așadar, tot ce trebuie să faci este să te programezi și apoi să te prezinți la clinică.

Ce analize sunt necesare pentru obținerea fișei medicale?

În vederea obținerii certificatului medical, vor trebui efectuate următoarele examinări fizice pe specialități medicale:

– Medicină internă;

– ORL;

– Oftalmologie;

– Ortopedie/Chirurgie;

– Neurologie;

– Psihiatrie.

Chiar dacă par multe, o să constați faptul că medicii sunt profesioniști care reușesc să realizeze aceste evaluări temeinic și eficient, astfel încât certificatul medical va fi încheiat în aceeași zi. Medicul coordonator al clinicii va fi cel care va finaliza procesul, iar documentul va avea ștampila instituției, autorizată de către Direcția de Sănătate Publică și Poliția Rutieră. 

Ce documente sunt necesare pentru obținerea fișei?

Pentru obținerea certificatului, va trebui să te prezinți în clinică cu următoarele documente:

– Buletin/Carte de identitate

– Fișa de școlarizare  – în cazul în care există

– Adeverința de la medicul de familie în care să se menționeze dacă pacientul figurează cu boli cronice în evidența medicului de familie

– Scrisoare medicală de la medicul diabetolog în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul și recomandarea dacă solicitantul este apt pentru a conduce (în cazul bolnavilor de diabet tip I)

– Ochelari de vedere (dacă e cazul).

De asemenea, trebuie să ții cont de câteva lucruri, dacă vrei să obții fisa medicala permis. Consumul de alcool înainte de teste este strict interzis. În caz contrar, îți periclitezi șansele de a obține permisul. Certificatul nu va fi emis în cazul în care există tulburări grave precum: abuz și dependență de alcool, epilepsie, tulburări psihice majore, retard mental, alte afecțiuni neurologice sau neuropsihice grave sau boli care afectează semnificativ vederea, auzul, locomoția etc. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter