Porecle amuzante din lumea pokerului

Publicat pe

Jocul de poker a dat naștere unor porecle în special pentru combinațiile de cărți care pot duce la apariția unor mâini. Pe cele mai cunoscute le poți descoperi în rândurile următoare.

Big Slick – Această poreclă este pentru mâna formată din As – Rege. Este considerată o mână puternică, dar în același timp și periculoasă, deoarece este susceptibilă să fie bătută. Tocmai din acest motiv poartă și denumirea de Big Slick.

The Hammer (Ciocanul) – Mâna formată din 7 și 10 este considerată de mulți ca fiind cea mai proastă mână posibilă din poker. Este improbabil ca această mână să câștige, motiv pentru care mulți jucători abandonează în momentul în care încep cu aceste cărți.

The Boat (Barca) – Este o altă denumire pe care un Full House o poartă în momentul în care ai trei de un fel și o pereche în mână. Este o mână care îți oferă o poziție destul de bună, care îți poate aduce pot-ul. Nu este însă ușor să ai o mână precum aceasta.

Pocket Rockets (Rachete de buzunar) – Porecla aceasta este dată Așilor atunci când sunt împărțiți ca mână de start pentru un jucător. Face parte din categoria maini de poker care pot genera rezultate bune în runda respectivă. Mulți jucători se bucură când încep runda cu doi ași și își calculează cu atenție pașii spre o victorie, șansele fiind destul de mari.

The Nuts – Acest termen definește cea mai bună mână posibilă într-o situație dată. Spre exemplu, în cazul în care ai un flush și draw-ul și flop-ul vin cu trei cărți de culoarea ta, atunci vei avea „nuts” pentru mâna respectivă. 

The Curse of Pharaoh (Blestemul Faraonului) – Porecla aceasta a primit-o mâna formată din As-Rege, în momentul în care aceste două cărți sunt oferite la început. Este considerată o mână foarte puternică, dar în același timp este și periculoasă. 

The Gorilla (Gorila) – Această poreclă este oferită tot mâinii de pornire ce este alcătuită din As și Rege. A primit această denumire deoarece gorila este un animal mare și puternic, ce poate fi mereu periculos, dar poate fi doborât rapid dacă nu este atent, așa cum este și cazul mâinii As – Rege.

The Devil’s Hand (Mâna diavolului) – O altă poreclă pe care o are mâna formată din 7 și 10, considerată una din cele mai proaste din poker. Are șanse foarte mici de câștig, iar cei mai mulți jucători renunță în momentul în care încep cu două cărți. Dacă în jocurile video denumirea de diavol induce ideea de ceva puternic, în poker situația este opusă. În acest joc, orice detaliu asociat cu diavolului aduce ghinion.

Poreclele primite de una dintre cele mai puternice mâini din poker

Blackjack – Această poreclă inspirată din alt joc de noroc este pentru mâna care conține As – Rege și Damă. Mai poartă și denumirea de AKQ și este foarte puternică. Tocmai din acest motiv și comparația cu termenul blackjack din celălalt joc.

The Monster / Dragon / Tiger / Atom Bomb / Titanic – Toate aceste porecle sunt tot pentru mâna care include As – Rege și Damă. Toate denumirile sunt impozante deoarece și această mână este foarte puternică și poate învinge oricând adversarii. De aici și comparația cu bomba atomica, deoarece se spune că această mână poate face pagube foarte mari. 

Cât privește comparația cu Titanic, cei mai mulți își aduc aminte de faimosul film realizat de James Cameron. Titanic a fost o navă uriașă, ce se considera că este nescufundabilă, însă s-a lovit de un aisberg și s-a scufundat. Cei care au dat această poreclă mâinii de poker avertizează că, la fel ca Titanic, mana AKQ este puternică, dar poate fi doborâtă de ghinion.

Roata – Este porecla pe care a primit-o mâna formată din As și 5, cu care poți forma o chintă Roată – A, 2, 3, 4, 5. 

Mâna Mortului, una dintre cele mai cunoscute mâini de poker din istorie

Pokerul este un joc care a dat naștere multor legende, iar una dintre cele mai cunoscute este Mâna Mortului. Întreaga poveste pornește de la un episod petrecut în Vestul Sălbatic și îl are în prim-plan pe pistolarul și jucătorul de poker Wild Bill Hickok. Pe 2 august 1876, acesta juca o partidă de poker clasic în Salonul Nutall and Mann din Teritoriul Dakota. Totuși, în momentul în care era la masă, un gambler cu care a avut în trecut un conflict, pe nume Jack McCall, a intrat în salon și s-a îndreptat către bar, iar apoi a mers în spatele lui Hickok și l-a împușcat în cap de la mică distanță. 

La acel moment, Hickok, în vârstă de 39 de ani, juca poker și avea în mână doi Ași de negru și doi Optari de negru, o mână foarte bună în versiunea cu 5 cărți. Legenda spune că omul legii evita în mod obișnuit să stea într-o astfel de poziție la masă, dar în acea zi locurile erau ocupate, ceea ce i-a permis lui McCall să îl împuște de la spate.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter