Prăjitură cu Cremă de Ciocolată și Foi de Pandișpan Boromir

Publicat pe

Prăjitura cu cremă de ciocolată promite să te îndulcească complet de sărbători cu aromele sale bogate ce se armonizează atât de minunat cu textura cremoasă. Acest desert fin este perfect de savurat în compania celor dragi de Crăciun, Revelion sau alte ocazii speciale, dar merge foarte bine servit și ca gustare între mese sau în diminețile în care vrei să te răsfeți singur cu ceva dulce. 

Pentru o iarnă de poveste, ți-am pregătit o rețetă deosebită de prăjitură cu cremă de ciocolată și topping de fructe de pădure, pe care o obții foarte ușor din Foile de Pandișpan cu cacao de la Boromir. Întrucât nu este nevoie să prepari singur blatul, nu îți mai rămâne decât să te ocupi de cremă, siropul de rom și glazură. În felul acesta vei avea mai mult timp pentru celelalte bunătăți pentru masa de sărbătoare.

Bucurii dulci de sărbători: prăjitura cu ciocolată

Rețeta noastră este pe cât de savuroasă, pe atât de versatilă, astfel că poți experimenta cu mai multe arome festive după cum îți place. Poți înlocui siropul de rom cu unul preparat din esență de vanilie, iar dacă preferi ca gustul să fie mai bogat, poți pregăti pe lângă crema de ciocolată și una de ness, pe care o completezi cu nuci, migdale sau fistic zdrobit. Astfel texturile vor crea un contrast încântător! 

Iar la sfârșit poți decora prăjitura cu un strat de cremă de ciocolată, sprinkles și fructe fresh. Totuși o poți îmbrăca foarte bine și într-un sos de caramel sau fructe. Pentru un gust revigorant, ornează desertul cu bucățele de mango, afine, zmeură sau coacăze. 

Desigur că poți încerca mai multe combinații de fructe astfel încât jocul de arome și culori să te cucerească întru totul, indiferent de ocazie. Când nu știi cu ce bunătate să-i surprinzi pe cei apropiați la mesele de sărbătoare, prăjitura cu cremă de ciocolată este alegerea ideală! 

Prăjitura cu cremă de ciocolată din Foi de Pandișpan Boromir 

Prăjitura cu cremă de ciocolată reunește într-o combinație irezistibilă gustul intens de ciocolată, siropul de rom, fructele dulci-acrișoare și Foile pufoase de Pandișpan cu cacao de la Boromir. Preparate din ingrediente de o calitate excelentă, Foile de Pandișpan Boromir conferă o savoare aparte rețetelor de deserturi cremoase. 

Le poți comanda online de pe boromirmarket.ro, unde vei găsi nenumărate bunătăți cu care gătești mâncăruri apetisante. Tot de acolo poți alege și varianta simplă de Foi de Pandișpan de la Boromir pentru prăjituri, cu care pregătești foarte ușor și o prăjitură cu lămâie delicată după rețeta rapidă de pe blogul Boromir. Aruncă un ochi și la celelalte rețete pe care le-am creat tocmai pentru ca tu să te bucuri de gusturi alese. 

De Crăciun îi poți surprinde pe cei dragi și cu pufoșii Cozonaci Boromir cu unt, nucă și scorțișoară din plin. Dacă vrei să te bucuri de gustul sărbătorilor și să încerci alte sortimente minunate, în magazinul online găsești cozonaci pe placul fiecăruia, fie că preferă delicii cu gust tradițional sau cu arome inedite.

Ingrediente prăjitură cu cremă de ciocolată 

• Foi de Pandișpan cu cacao Boromir 

Pentru sirop: 

• 125 ml apă 

• 70 g zahăr 

• 30 ml rom 

Pentru crema de ciocolată: 

• 4 gălbenușuri mari 

• 50g zahăr 

• 420ml smântână dulce 

• 230g chipsuri de ciocolată sau 2 ½ tablete ciocolată neagră/cu lapte 

• 80g zahăr pudră 

Pentru glazură: 

• 600 ml smântână dulce, rece 

• 70g zahăr pudră 

• 60g pudră de cacao 

• Sprinkles sau fructe proaspete 

Mod de preparare prăjitură cu ciocolată 

PASUL 1 

Pentru început vei pregăti crema de ciocolată. Amestecă gălbenușurile, 120ml de smântână dulce și zahărul într-un vas metalic și gătește compoziția la bain-marie. Pune vasul metal deasupra unei oale cu apă fierbinte astfel încât să nu atingă suprafața apei. Lasă la gătit crema la foc mic, având grijă să amesteci constant. 

De asemenea, trebuie să fii atent să nu gătești ouăle prea mult. Ridică vasul de metal ca să iasă aburii când consideri că este necesar. În aproximativ 7-10 minute, crema de ouă ar trebui să fie gata. Cel mai bine îți dai seama când vezi că textura sa s-a îngroșat. Folosește un termometru de bucătărie pentru a verifica temperatura cremei; nu trebuie să fie mai mare de 71 de grade C. Pune deoparte vasul mai apoi. 

PASUL 2 

Pune chipsurile de ciocolată într-un bol și topește-le tot la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Poți folosi în locul lor și tablete de ciocolată. Adaugă ciocolata topită peste crema de ouă și amestecă bine, după care trebuie să o lași să se răcească la temperatura camerei. 

PASUL 3 

În alt bol, prepară frișca mixând smântâna dulce rămasă (300ml), cu zahărul pudră și pudra de cacao. Îndată ce s-a întărit, adaugă ¼ din frișcă în crema de ciocolată. Urmează să adaugi ¼ de cremă de ciocolată peste frișca rămasă. Mai apoi amestecă crema de ciocolată cu frișca. 

PASUL 4 

În continuare vei pregăti siropul cu care însiropezi prăjitura cu cremă de ciocolată. Într-o oală mică pune apa, esența de rom și 70g de zahăr, amestecă și lasă la gătit siropul până s-a dizolvat de tot zahărul. 

PASUL 5 

Spre final trebuie să asamblezi prăjitura cu cremă de ciocolată astfel: așază prima Foaie de Pandișpan Boromir într-o tavă, mai apoi o însiropezi și adaugi un strat de cremă. Trebuie să faci la fel și pentru următoarele 2 foi de pandișpan. După ce ai preparat glazura din pudra de cacao și frișcă, urmează să o întinzi peste ultima foaie de pandișpan. Pentru a obține un decor superb presară fructe de pădure proaspete. Poftă bună! Ți-am pregătit și alte rețete festive pe blogul Boromir, iar în magazinul nostru online, boromirmarket.ro, te așteaptă fel și fel de delicii și surprize dulci de sărbători, așa că nu ezita să ne vizitezi oricând vrei să te bucuri de gusturi inedite!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter