Produse de epilat potrivite pentru acasă

Publicat pe

Epilarea este una dintre tehnicile pe care femeile le folosesc pentru a-și păstra pielea catifelată și frumoasă. Epilarea constă în îndepărtarea părului nedorit de pe picioare, mâini, axilă și zona intimă. Pentru femei este o necesitate, iar datorită acestui fapt, ele își programează vizite la salonul de îngrijire cel puțin o dată pe lună, în cazul în care sunt adeptele epilării cu ceară la salon. Unele dintre femei aleg să își îndepărteze părul nedorit de pe piele, acasă, folosind diverse metode: epilarea cu ceară, cu aparatul electric, cu cremă depilatoare sau cu lame de ras.

Ce metodă de epilare este, însă, cea mai eficientă? Desigur că cea mai rapidă și deloc dureroasă metodă rămâne îndepărtarea părului cu lama de ras. Însă creșterea firelor de păr va începe tot atât de repede. Epilarea cu ceară sau cu aparatul de epilat electric asigură o piele catifelată, fără pic de păr, pentru aproximativ trei săptămâni. 

Ce modalități există pentru epilarea acasă și cum o alegi pe cea potrivită?

Femeile care aleg să se îngrijească de pielea lor acasă, vor alege metode de epilare care să le asigure o piele catifelată pentru mai multă vreme. Așadar, epilarea cu ceară și cu aparatul de epilare râmân cele mai utilizate metode de epilat, acasa. 

Atunci când alegi epilarea acasă, este bine de știut că trebuie să ții cont de câteva trucuri ce te vor ajuta să obții rezultate durabile.

Pielea are nevoie de pregătire înainte de a fi supusă procesului de epilare. Cu o zi înainte, trebuie să efectuezi o curățare mai profundă a acesteia. Folosește un scrub de corp ce va exfolia pielea moartă și va scoate firele e păr de sub piele. Evită uscăciunea pielii prin utilizarea regulată a cremelor hidratante, întrucât o piele uscată poate cauza răni și iritații. 

Epilarea, indiferent că este realizată cu ceara de epilat sau cu aparatul de epilat, trebuie efectuată pe o piele curată. Nu se aplică uleiuri sau creme pe piele înainte de a începe procedeul de epilare! Epilează-te după duș, când pielea este curată și uscată.

Dacă pentru epilarea cu aparatul electric este nevoie doar de acest dispozitiv, nu la fel stau lucrurile în cazul epilării cu ceară. De ce produse pentru epilat ai nevoie în cazul metodei cu ceară?

În primul rând, ai nevoie de ceara propriu zisă. O ceară elastică îți va ușura munca, dar poți opta cu încredere si pentru ceara tradițională sau braziliană. Dacă folosești ceara sub formă de granule, ai nevoie de un decantor pentru încălzirea sa, de spatulă pentru aplicarea cerii pe piele și de benzi pentru epilat. În cazul aparatelor de epilat cu rezerve de ceară ai nevoie de aparatul propriu zis, de o rezervă de ceară (sau mai multe, după nevoie), de benzi și de spatulă pentru aplicarea cerii. La final, după îndepărtarea firelor de păr, este indicat să aplici ulei după epilare pentru a nu te confrunta cu iritații ale pielii.

O alternativă modernă la metoda clasică de epilare cu ceară este utilizarea benzilor de ceară rece. Acestea sunt recomandate îndeosebi persoanelor sensibile care nu suportă ceara caldă pe piele.

Ceara de epilat – 3 sfaturi pentru utilizarea corectă

Dacă te decizi să folosești ceara de epilat, acasă, avem câteva trucuri ce te vor ajuta să obții o epilare eficientă.

  1. Pentru epilarea cu ceară, părul trebuie să aibă o lungime suficientă pentru a fi îndepărtat mai repede și cu mai puțină durere – cel puțin 5 milimetri lungime. 

Când firele de păr sunt prea scurte ele nu se vor smulge în totalitate, așa că reaplicând ceara în aceste zone, ai putea agresa pielea. 

  1. Ceara de epilat se aplică la o temperatură optimă și se testează înainte pe o suprafață mica de piele. Dacă e prea fierbinte, pielea va avea de suferit.
  2. Zona pe care urmează să aplici ceara trebuie să fie degresată, pentru ca aceasta să adere mai bine. După duș, lasă pielea să se usuce complet înainte de a începe procesul de epilare cu ceară.
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter