Afecțiunea rară de care suferă Cabral și pe care a moștenit-o și fiica lui: „E vorba de o… nelinişte”

Publicat pe

Care este afecțiunea rară de care suferă Cabral. Vedeta de la ProTV a vorbit recent despre o problemă de sănătate pe care o are. Acesta susține că a observat afecțiunea încă din copilărie, iar din acel moment a învățat să trăiască cu ea. Mai mult decât atât, Cabral a sesizat că și fiica lui, Namiko, îl moștenește. Iată cum se manifestă problema pe care o are prezentatorul TV!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRE, GRATIS, AICI!

Cabral este unul dintre cei mai iubiți oameni de televiziune din România. Acesta a atras atenția publicului datorită profesionalismului de care a dat dovadă de-a lungul anilor, dar și a umorului pe care l-a exprimat mereu când a avut ocazia. Recent, acesta a vorbit despre o afecțiune rară de care suferă. El susține că problema a fost moștenită inclusiv de fetița lui, Namiko.

Afecțiunea rară de care suferă Cabral și pe care a moștenit-o și fiica lui: „E vorba de o… nelinişte'Afecțiunea rară de care suferă Cabral și pe care a moștenit-o și fiica lui: „E vorba de o… nelinişte'

Acesta a explicat modul în care se manifestă sindromul picioarelor neliniștite. Se pare că în copilărie, Cabral a avut mult de suferit din cauza acestei afecțiuni.

Citește și: Cu ce s-a ocupat Cabral înainte de a deveni celebru:„Am descărcat TIR-uri cu cârca…'

Citește și: Fetița Andreei și a lui Cabral Ibacka a împlinit 3 ani.Cum au sărbătorit-o

Citește și: Augustin Viziru, despre dependeța de jocurile de noroc:„Mă împrumutam la cămătari'

Citește și: Mr. Big din Sex and the City, acuzat de viol de către două femei.Chris Noth neagă acuzațiile

Care este afecțiunea rară de care suferă Cabral

Cabral a povestit recent despre o afecțiune pe care o are încă din copilărie. Se pare că prezentatorul TV are „Sindromul picioarelor neliniștite'. Mai exact, acesta simte căldură sau frig în talpa picioarelor, iar acest lucru îl face să se miște mai mult decât și-ar dori.

Trăiesc cu el de când încă eram copil şi din cauza lui am fost certat nu de puţine ori. Sindromul picioarelor neliniştite. Cum se manifestă? În mai multe feluri. E vorba de o… nelinişte pe care o au propriile picioare. Efectiv nu găseşti confortul decât dacă tot frichineşti labele picioarelor, le freci ba între ele, ba de pat, ba de aşternuturi.', a povestit Cabral pe rețelele de socializare.

Ba mai mult, el susține că există persoane la care afecțiunea se manifestă cu mâncărimi. El nu a trecut prin astfel de situații și nu consideră sindromul o problemă extrem de gravă.

„Uneori e cu senzaţie de cald la picioare. Alteori cu senzaţie de rece. Nu e cu mâncărime, dar am auzit că are şi manifestarea asta la unii. Pe alţii îi şi înţeapă. Mai sunt cazuri când şi amorţesc picioarele. Ideea, per ansamblu, este că nu-i un disconfort major (în majoritatea cazurilor), dar nici nu poţi face abstracţie de treaba asta.', a continuat el.

A avut de suferit în copilărie din cauza acestei probleme

Cabral a povestit că în copilărie mama lui a observat că are această problemă în momentul în care îl punea să doarmă. Pentru acest lucru, el a avut de suferit din cauza certurilor pe care le primea de la aceasta.

„De cele mai multe ori te lasă în pace după vreo oră, aşa. Şi revin la ideea de mai sus: ai mei au înţeles devreme că e cu defect la băiat – şi ăsta s-a dovedit a fi cel mai mic –  şi nu m-au mai certat. Dar în alte cazuri am fost apostrofat, pentru că atunci când te ia cu neliniştea labelor… nu poţi adormi. Şi de nu te frichineşti, te răsuceşti pe toate părţile, schimbi poziţia picioarelor de 89 de ori pe secundă… că-l lasă nervii pe orice adult care ar trebui să se asigure că dormi.', a mai spus el.

El a punctat faptul că afecțiunea de care suferă nu s-a manifestat într-un mod grav la el, însă există oameni care au cu adevărat de suferit din punct de vedere profesional din această cauză.

„Ăsta cred că a fost în cazul meu singurul neajuns palpabil… am adormit mai greu din cauza agitaţiei de prin pat. Dar sunt unii care se chinuie pe bune cu boala asta (are şi-un nume afecţiunea asta neurologică, Willis-Ekbom), pentru că din cauza ei pot apărea probleme severe de somn şi de la asta se poate ajunge la epuizare, incapacitate de muncă etc', a continuat acesta.

Namiko moștenește afecțiunea lui Cabral

Fiica lui Cabral și a Andreei Ibacka suferă de aceeași problemă pe care o are și tatăl ei. Prezentatorul TV a observat acest lucru într-o seară, când o punea la somn pe micuță.

Mi-am adus aminte despre asta fix aseară, când am pus-o pe Namiko la culcare şi-am văzut mişcările pe care le face cu picioarele. Iniţial, încântat ca un gânsac mândru, mi-am zis „Ia uite, se vede că-i fiică-mea, dă la fel ca mine din picio… aoleu!'. Luând la rând informaţiile din ultimul timp, încep să cred că e şi ea în gaşca noastră. Şi măcar ştiu când o bag la culcare să nu-i mai tot repet, ca o babă pe drogurile greşite, Nami, gata'., a adăugat acesta.

Sursă foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter