Sfaturi pentru un make-up simplu și eficient

Publicat pe

O noapte de distracție poate fi un motiv bun pentru a încerca un nou look cu un machiaj distractiv. Însă întotdeauna vei avea nevoie de un make-up propriu care să se potrivească de luni până duminică și de câteva produse de încredere pentru realizarea acestuia. Exceptând cazul în care ești gata să riști mai mereu, cu un machiaj safe și subtil nu vei da niciodată greș. În materialul următor, vei afla câteva din sfaturile profesioniștilor cu privire la cele mai bune modalități de a-ți crea un look de invidiat. 

Optează pentru un machiaj cat eye cu dermatograful

Folosirea primerului pe pleoape înainte de a începe va face ca liner-ul să dureze mai mult. Când aplici eyeliner-ul, întinde pleoapa superioară în lateral. Ținând vârful creionului pentru ochi cât mai aproape de linia genelor, trasează o dungă subțire care pleacă din colțul exterior al ochiului până spre colțul interior. Repetă acest proces de mai multe ori dacă dorești o linie mai groasă. 

Pentru pleoapa inferioară, urmărind tot linia genelor, trage o dungă subțire din exterior spre colțul interior. Linia ar trebui să se extindă doar pe două treimi din pleoapa pentru a-ți face ochii să pară mai mari. Sublinierea completă a acesteia poate face ochii să pară mai mici. Conectează liniile creionului în colțul exterior al ochiului. 

Pentru a desena un ochi de pisică, trasează o linie cu un unghi în sus din colțul exterior al ochiului, folosind linia genelor inferioare ca punct de plecare. Umple acest unghi cu culoare pentru a crea o formă de triunghi, creând astfel machiajul cat eye. 

Folosește un ruj lichid și un contur de buze potrivit

Rujul lichid poate fi puțin mai înșelător decât cel obișnuit, deoarece durează ceva mai mult pentru a se fixa, dar nu trebuie să te sperii de el. Înainte de aplicare, exfoliază-ți și hidratează-ți buzele, dar elimină orice exces de umiditate. Hidratarea este importantă, deoarece multe formule de ruj lichid se pot usca pe buze. Poți opta pentru un balsam de buze transparent care va oferi și un luciu aparte. Balsamul are o consistență moale și se folosește, de obicei, pentru a ușura durerea cauzată de buzele uscate sau crăpate, dar este și un excelent primer pentru ruj. 

Dacă ai buzele subțiri, conturează-le cu un creion care să fie cât mai aproape de culoarea lor naturală. În loc să creionezi în jurul liniei naturale a buzelor, vei depăși puțin această zonă fără să accentuezi colțurile. Folosește un ruj de o culoare similară cu cea a buzelor tale sau una puțin mai deschisă. Dacă ai buze mai pline, folosește un creion de buze și un ruj puțin mai închise decât culoarea ta naturală. În acest caz, vei folosi liner-ul pe conturul buzelor, fără a ieși în afara lui. 

Alege corect nuanța fondului de ten

Pentru a alege fondul de ten ideal pentru tine, trebuie să iei în considerare o mulțime de criterii, printre care formula adecvată tipului tău de piele, puterea de acoperire, consistența, dar mai ales nuanța. Experții recomandă ca, înainte să alegi un fond de ten, să te uiți mai întâi la zonele expuse mai des ale corpului, precum pieptul și umerii. În aceste locuri, pielea ta poate avea nuanțe de roz, auriu, piersică sau galben. Culoarea feței tale trebuie să se potrivească cu corpul tău, indiferent dacă tenul este deschis sau închis. 

Gândește-te mai întâi la aspectele pe care vrei să rezolve fondul de ten. De exemplu, dacă ai pielea iritată, fondurile de ten cu nuanțe galbene pot ajuta să rezolvi această problemă. În caz că vrei să scapi de aspectul neplăcut al pungilor de sub ochi, folosește culoarea piersicii sau nuanțe de roz. Într-adevăr, este dificil să alegi o culoare având în vedere varietatea în care le găsești pe piața cosmeticelor, însă va trebui totuși să faci un efort și să le testezi fizic decât să le cumperi la prima vedere.  

Machiajul perfect nu trebuie să fie o sarcină complicată sau consumatoare de timp. Dacă înveți anumite trucuri simple, nu va trebui să te simți niciodată descurajată în fața oglinzii. Indiferent de stilul abordat, important e să-ți păstrezi naturalețea și să te simți cât mai confortabil cu make-upul preferat. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Douglas.ro

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter