Trei greșeli de evitat când alegi, porți și păstrezi un parfum

Publicat pe

Parfumurile reprezintă o parte importantă din stilul personal și, pentru mulți oameni, un accesoriu esențial în crearea unui outfit desăvârșit. Fie că te pregătești pentru o seară la restaurant, fie că alegi ce să porți pentru o nouă zi la birou, parfumul te poate ajuta să te simți mai încrezătoare și, de multe ori, te ajută să faci o bună impresie.

Alegerea parfumului corect nu este ușor de realizat, mai ales că sunt atât de multe variante pe piață. Este important însă ca alegerea să fie potrivită stilului de viață și purtarea parfumului să nu deranjeze persoanele cu care intri în contact zi de zi.

Iată câteva dintre greșelile pe care ar fi bine să le eviți când alegi și porți un parfum:

Cumperi un parfum pe care l-ai apreciat la alții

Una dintre greșelile pe care este indicat să le eviți când vine vorba despre parfumuri este să cumperi un produs doar pentru că te-a încântat mirosul când ai trecut pe lângă un coleg sau un prieten. Chiar dacă parfumul poate avea o aromă deosebită când este purtat de alții, e posibil ca aceeași situație să nu fie valabilă la tine. Parfumurile prind viață după ce se amestecă cu căldura corporală și cu feromonii, așadar mirosurile sunt diferite pentru fiecare persoană.

Prin urmare, nu cumpăra un parfum înainte să îl testezi pe pielea ta și să observi dacă aroma îți încântă simțurile.

Porți același parfum zi de zi

Oricât de mult ți-ar plăcea aroma unui parfum, este important să nu îl folosești zi de zi, pentru o perioadă îndelungată, întrucât își poate pierde farmecul. Simțul olfactiv este vulnerabil și, dacă porți același parfum în fiecare zi, va începe să îl ignore. Același lucru se va întâmpla și cu persoanele din jurul tău. Nu vor mai observa aroma parfumului tău, astfel că nu vor putea aprecia produsul pe care îl folosești.

Nu e necesar să schimbi parfumul în fiecare zi, însă e bine să porți un altul o dată pe săptămână, o dată pe lună sau la o ocazie specială. Poți alege branduri diferite, produse cu o concentrație a uleiurilor de parfum mai mică sau mai mare și cu note diverse. De la Victoria’s Secret, Calvin Klein, Hugo Boss și Versace până la Bvlgari, Tom Ford, Chanel și Montale, cu siguranță vei găsi aromele potrivite pentru diferite ocazii.

Depozitezi parfumul în baie

Deși poți păstra foarte mult timp în memorie mirosul unui parfum, trebuie să știi că, în realitate, aceste produse nu sunt nemuritoare. Locul în care sunt depozitate și timpul trecut de la prima pulverizare influențează „speranța de viață a parfumurilor.

De exemplu, unele persoane obișnuiesc să păstreze parfumurile în baie, alături de alte produse cosmetice și de îngrijire a corpului. Deși este mai la îndemână de folosit dacă este păstrat în baie, parfumul își poate pierde din proprietăți dacă se află într-un mediu cu temperatură și umiditate crescute. Astfel că, își poate schimba aroma, devenind mai puțin intens, dar și culoarea.

În concluzie, alege un parfum în funcție de stilul tău de viață și fii atentă când îl folosești și unde îl depozitezi. Dacă ai un stil de viață activ, evită notele de parfum dulci, care te pot face să te simți somnoroasă. Alege note de citrice, fresh, astfel încât să ai energie pentru întreaga zi. Și nu uita, poartă parfumul cu încredere și sigur te vei face remarcată!

Sursă foto: Unsplash

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter