Victoria's Secret lansează Fondul Global pentru a accelera inovația în cercetarea cancerului la femei, de către femei

Publicat pe

În parteneriat cu Pelotonia și Asociația Americană pentru Cercetarea Cancerului, Premiile pentru rezultate științifice și Granturile pentru cercetarea cancerului pentru femeile de știință vor aborda inechitățile de finanțare și cercetare

Victorias Secret și partenerul de impact Pelotonia, au anunțat astăzi lansarea noului Fond Global pentru Cancerul la Femei, creat pentru a accelera inovația în cercetarea cancerului la femei, de către femei. Acest fond este inițiativa principală a mărcii ca și companie independentă, care se leagă de viziunea sa de a fi principalul susținător al femeilor la nivel mondial.

Pentru a lansa programul, Victorias Secret va oferi premii pentru realizări științifice în valoare de 100.000 USD a cinci femei de știință în cercetarea cancerului pentru a recunoaște și a promova contribuțiile lor remarcabile în domeniul cancerului la femei. Victoria’s Secret a înființat Fondul pentru a face o investiție revoluționară menită să îmbunătățească rezultatele special pentru cancerul la femei, care din punct de vedere istoric este subfinanțat și insuficient studiat. Nominalizările pentru aceste cinci premii meritorii vor fi acceptate și revizuite de un comitet de experți mondiali în cercetarea cancerului, supravegheat de partenerul științific al Fondului, Asociația Americană pentru Cercetarea Cancerului (AACR).

„Fondul Global Victoria’s Secret pentru Cancerul la Femei și această nouă inițiativă reprezintă o investiție substanțială nu numai în viitorul cercetării cancerului, ci și în recunoașterea cercetătorilor de sex feminin în domeniul cancerului, care au făcut progrese semnificative în toate domeniile cercetării, a tratamentului și a prevenirii cancerelor de sân și ginecologice', a declarat Margaret Foti, PhD, MD , co-președinte al Comitetului Consultativ Științific al Fondului Global Victorias Secret pentru Cancerul la Femei și director executiv al AACR.

Pe lângă cele cinci premii inaugurale de realizare științifică care vor fi anunțate în timpul reuniunii anuale AACR din 2022 de la New Orleans, Victoria’s Secret, Pelotonia și AACR vor colabora pentru a stabili programe suplimentare de granturi pentru cercetarea cancerului în 2022 și 2023. Aceste granturi vor oferi finanțare pentru nivel mediu și în stadiu incipient al femeilor care lucrează în întreaga lume pentru a efectua cercetări inovatoare în domeniul cancerului la femei. În total, Fondul va distribui finanțare către cel puțin 20 de femei cercetătoare în acest domeniu. Cele ce vor beneficia de granturi vor fi invitate să se alăture unei rețele unice, împreună cu Comitetul consultativ științific condus de AACR și să participe la activități de implicare virtuale și în persoană menite să stimuleze comunicarea și colaborarea între toți beneficiarii de granturi.

„Prin inițierea de finanțare pentru femeile cercetătoare, care sunt foarte subreprezentate în domeniul cercetării cancerului, Fondul va transforma dezvoltarea și menținerea femeilor cercetătoare în domeniul cancerului', a declarat Electra Paskett, PhD, supraviețuitoare de cancer, Co-președinte al Comitetului Consultativ Științific al Fondului Global Victorias Secret pentru Cancerul Femeilor și director al Centrul pentru Echitatea în Sănătatea Cancerului la Universitatea de stat din Ohio – The James.

Foarte important, această inițiativă se va concentra pe înțelegerea, prevenirea, detectarea, diagnosticarea și tratamentul cancerelor la femei, cu scopul de a elimina disparitățile de sănătate ale cancerului și de a îmbunătăți rezultatele pacienților. Numai în 2020, peste 9,23 milioane de femei din întreaga lume au fost diagnosticate cu cancer, un număr care se preconizează că va crește la 10,3 milioane de femei până în 2025.

„Cancerul afectează milioane de femei din întreaga lume, însă acest domeniu are, din punct de vedere istoric, resurse insuficiente și suntem mândri să lansăm Fondul pentru a sprijini femeile de știință care desfășoară această activitate extrem de importantă', a declarat Christy Tostevin, vicepreședinte senior pentru comunicații și relații comunitare la Victoria’s Secret. „Susținem de mult timp cercetarea cancerului, dar acest program special – accelerarea inovației în cercetarea cancerului la femei, de către femei – este un mod tangibil în care sprijinim misiunea mărcii noastre de a crea schimbări pozitive pentru femei.'

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați pelotonia.org/vsfund.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter