3 rețete cu hribi. Gustoase și ușor de gătit, ideale pentru vară

 Calin Maria Bianca
.

3 rețete cu hribi. Gustoase și ușor de gătit, ideale pentru vară. A venit sezonul estival, iar hribii sunt la mare căutare acum, astfel că dacă și tu vrei să vrei să îți delectezi papilele gustative cu aceste delicii, este timpul să vezi o serie de rețete simple, ușor de făcut și extrem de delicioase. Iată care sunt, dar și cum se fac pentru un gust unic care o să îți încânte papilele gustative!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Hribii sunt considerați ciuperci de calitate superioară că gust și că textura. Pot fi consumați în stare proaspătă, imediat ce sunt recoltați, dar pot fi puși și la deshidratat și consumați mai târziu. În stare proaspătă, îi putem prepara în diverse feluri, de la a fi trași la tigaie și serviți cu usturoi, inclusiv în paste sau risotto.

Citește și: Rețetă de tocăniță de hribi

Citește și: Rețetă de păstrăv cu sos de hribi și smântână

Citește și: De ce amână Antonia și Alex Velea nunta și botezurile copiilor din nou: „E nebunie”. Sunt de 10 ani împreună și au doi copii

Citește și: Cum se înțeleg Nick de la N&D și Delia, la 20 de ani după destrămarea trupei: „Nu trebuie să existe un război sau să ne luăm la omor”

Hribi cu usturoi și pătrunjel verde, la tigaie – Ingrediente

  • 1 kg de hribi
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui sau 3 linguri de ulei + 1 cubuleț de unt
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • pătrunjel verde tocat

Hribi cu usturoi și pătrunjel verde, la tigaie – Mod de preparare

Pentru început curățăm cu grijă hribii și îndepărtăm părțile viermănoase, dacă există. Îi spălăm apoi și îi tocăm feliuțe groase de 2-3 mm, separat piciorușele și pălăriile. Punem la încins în tigaia uleiul, iar între timp tocăm cât mai fin ceapa și o presărăm cu puțină sare. Tocăm și usturoiul. Când uleiul este încins, punem ceapa tocată și o călim până devine transparentă și ușor gălbuie. Adăugăm jumătate din usturoiul tocat, lăsăm să se călească împreună un minut, apoi adăugăm în tigaie ciupercile și puțină sare.

Acoperim cu un capac, punem cimbrul, dacă folosim, și fierbem ciupercile în sosul propriu, amestecând din când în când, cam 10-15 minute, până ce zeama scade și ciupercile sunt bine fierte, dar fără a se dezintegra în tigaie. Între timp tocăm pătrunjelul verde cât mai fin. Când ciupercile sunt gata, dăm tigaia deoparte, stropim cu lămâie, dacă folosim, presărăm cât este foarte fierbinte piper, pătrunjel tocat, restul de usturoi și untul, amestecăm repede. Acoperim cu capacul și lăsăm să stea 10 minute, ca să se omogenizeze aromele. Servim apoi hribii cu mămăliguță caldă și eventual cu mujdei! Poftă bună!

Tortellini cu prosciutto și hribi – Ingrediente

  • 80 gr tortellini umplute cu prosciutto
  • 5 căței usturoi
  • 50 gr hribi
  • 1 lingură ulei
  • 100 ml smântâna de gătit
  • după gust sare, piper

Tortellini cu prosciutto și hribi – Mod de preparare

Fierbeți tortellini în multa apa cu sare respectând timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgeți pastele. Curățați și spălați legumele. Curățați și limpeziți hribele, se usucă cu șervet de hârtie. Tocați cepele și usturoiul care le căliți ușor în ulei până se înmoaie. Puneți la prăjit și șuncă tăiată cuburi. Adăugați ciupercile, ardeiul iute feliat, iar apoi adăugați sare după gust. Amestecați și după 5 minute puneți și smântână. Lasați la foc mic încă 5-10 minute având grija să nu scadă sosul prea mult. La sfârșit gustați condimentați cu puțin praf de nucșoara și asezonați cu pătrunjel verde. Poftă bună!

Risotto cu hribi – Ingrediente

  • 300 g orez Roma
  • 400 g hribi congelați
  • 1 buc ceapă
  •  pătrunjel tocat mărunt
  •  parmezan răzuit (parmigiano reggiano)
  •  unt
  • sare și piper
  •  ulei de măsline
  • 1 pahar vin alb

Risotto cu hribi – Mod de preparare

Într-o tigaie punem uleiul de măsline, untul, sarea, piperul, cimbru după gust. Punem pe foc până când untul se topește. Adaugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt și punem iar pe foc până ceapa se călește. Adaugăm hribii și punem pe foc până tot lichidul lăsat de ciuperci se evaporă. Adaugăm orezul și vinul alb și punem iar pe foc până când alcoolul din vin s-a evaporat. Începem să punem cate un polonic din supă de pui, după fiecare polonic adăugat punem pe foc și amestecăm continuu, până când orezul absoarbe tot lichidul. Când nu mai avem lichid în tigaie, mai adaugăm un polonic, punem iar pe foc și amestecăm continuu până se absoarbe tot lichidul. Procedam la fel cu toată supă de pui, până când o vom termina, orezul trebuie să fie gătit. Adaugăm parmezanul și amestecăm până obținem un orez cremos. Transferăm într-o farfurie și servim cu pătrunjel proaspăt.

Dacă îți plac hribii, încearcă și aceste rețete de zacuscă de hribi. Află cum se face și zacusca de ghebe

Sursă foto: Freepics

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton