Brownie sau negresă? Rețeta lui Chef Bontea care a făcut ravagii

Publicat pe

Chef Bontea este renumit pentru dilema brownie sau negresă? El a avut mai multe discuții cu colegii lui de la Chefi la cuțite, dar și cu concurenții din emisiune cu privire la cum ne dăm seama dacă un desert este brownie sau negresă? În esență, cele două sunt același lucru, iar Chef Bontea ne arată cum să facem o prăjitură plină de cacao și ciocolată, indiferent că e brownie sau negresă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Iată ingredientele pentru brownie sau negresă

  • 400 g ciocolată neagră
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g făină
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr brun
  • 50 g cacao

Mod de preparare:

Ciocolata se rupe în bucățele mici și se topește la bain marie. Se pune untul peste ciocolată și se înglobează în ciocolată. Se lasă la răcit. Într-un alt bol, se pune zahărul alb, zahărul brun și ouăle pe rând. Se amestecă bine astfel încât zahărul să fie complet topit, iar amestecul să fie cremos. Se pune un praf de sare și esență de vanilie sau extract de vanilie.

Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

Tips: Puteți pune și puțin bourbon.

Se adaugă apoi făina și cacaua trecute prin sită. După ce s-au încorporat toate ingredientele se adaugă și amestecul de ciocolată și se omogenizează bine.

Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat

Se pune compoziția într-o tavă pe care am așezat o foaie de copt și se dă la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Piept de pui în stil mexican

Apoi, se taie în pătrățele și o puteți orna cu fructe de pădure proaspete sau doar cu zahăr pudră.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter