Cum se prepară cel mai bun aluat de pizza. De ce se lasă la dospit 24 de ore

Publicat pe

Ne putem da seama de cât de bună este o pizza în funcție de aluat. Dacă acesta este perfect, atunci preparatul va fi un mare succes. Pentru a prepara cel mai bun aluat de pizza este nevoie să se respecte doar câteva reguli, iar șansa de eșec este minimă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cu siguranță cu toții am aruncat cel puțin o dată pizza făcută în casă din cauza blatului care era prea ars sau, din contră, nefăcut. Pentru ca blatul de pizza să iasă perfect trebuie să se urmeze întocmai câțiva pași simpli.

Pentru a găti cel mai bun blat de pizza sunt necesare doar patru ingrediente, iar ultimul pas este unul foarte important care, dacă este respectat cum trebuie, pizza ta va face furori!

Ingrediente pentru cel mai bun aluat de pizza

În prepararea celui mai bun blat de pizza este necesar să se folosească făina potrivită. Niciodată nu trebuie să se folosească făina pentru prăjituri tip 000, ci cea pentru granulație mai mare tip 650, folosită în panificație.

Citește și: Ghiveci de legume.

Citește și: Rețetă saramură de pui.

Citește și: De ce s-a retras Lora de la Vorbește Lumea:

Citește și: Drama neștiută a Elenei Matei de la Chefi la Cuțite. A rămas singură de la 15 ani:

Făina tip 650 este mai puțin rafinată și își păstrează cele mai multe proprietăți nutritive. De asemenea, are și cea mai mare cantitate de proteine necesare pentru dezvoltarea glutenului care ideal pentru prepararea unui aluat elastic.

Pentru cel mai bun aluat de pizza se folosesc patru ingrediente: făină, apă, sare și drojdie. Se mai pot adăuga opțional puțin zahăr pentru a potența acțiunea drojdiei sau puțin ulei de măsline pentru aromă.

Preparare cel mai bun aluat de pizza

Înainte de toate, un alt pas foarte important în prepararea celui mai bun aluat de pizza este cântărirea ingredientelor, hidratarea aluatului, mai exact cantitatea de apă folosită, fiind foarte importantă.

În prepararea aluatului este importantă și frământarea. Acesta trebuie frământat bine pentru ca glutenul să se dezvolte și să capete elasticitate. Acesta este și secretul bucătarilor care învârt aluatul fără să se rupă. Un mixer planetar cu malaxor poate face treaba în locul tău.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter