Chiftele de dovlecei de post. Rețetă gustoasă și dietetică

Publicat pe

Rețetă de chiftele de dovlecei de post. Chiftelele de dovlecei sunt absolut delicioase, însă, de cele mai multe ori, se prepară cu brânză. Totuși, și varianta de post este cât se poate de gustoasă. Rețeta de chiftele de dovlecei de post recomandată de noi este și dietetică pentru că se pregătește la cuptor, nu în ulei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de chiftele de dovlecei de post. Rețeta de chiftele de dovlecei de post recomandată de noi este gustoasă, dar și dietetică. Chifteluțele nu se pregătesc în ulei, ci la cuptor, astfel acest preparat de post este și blând cu silueta și vine în ajutorul persoanelor care sunt la dietă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos și veți obține un preparat delicios.

Citește și: Tartă cu dovlecei.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de ardei murați umpluți cu varză.Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios

Citește și: Salată de vinete dietetică.Rețeta nutriționistei Mihaela Bilic

Rețetă de chiftele de dovlecei de post – Ingrediente

– 1 kilogram de cartofi fierţi în coajă

– 1 cană de orez fi ert

– 3 linguri de pesmet

– 2 morcovi

– 1 dovlecel

– 1 ceapă mare

– 3-4 căţei de usturoi

– 1 legătură de

– pătrunjel

– Ulei de floarea-soarelui

– Sare, piper

Rețetă de chiftele de dovlecei de post – Mod de preparare

1. Pentru început, dați pe răzătoare morcovii și dovlecelul. Scurgeți foarte bine de apă.

2. Apoi tăiați și ceapa mărunt. Puneți legumele într-o tigaie cu puțin ulei și lăsați la călit pentru 2-3 minute.

3. După care adăugați un sfert de cană de apă și puțină sare și mai lăsați pe foc încă 5-10 minute până ce apa va scădea complet, iar legumele se vor înmoia.

4. Așteptați să se răcească puțin compoziția. Între timp, dați pe răzătoare cartofii fierți și răciți.

5. Ulterior, amestecați într-un bol legumele călite, cartofii, orezul, pesmetul, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Puneți și sare și piper după gust, potrivit csid.ro.

6. Modelați chiftelele cu mâinele unse cu ulei. Într-o tavă, puneți hârtie de copt. Apoi, așezați în tavă chiftelele de dovlecei și dați la cuptor preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

7. Puteți servi chiftelele de dovlecei de post calde, împreună cu diverse garnituri, sos tzatziki sau salate.

Poftă bună!

Sursa Foto: shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter