Ciorbă de praz cu cartofi și zeamă de varză. Rețetă de post

Publicat pe

Ce poate fi mai bun în postul Paștelui decât o ciorbă de praz cu cartofi și zeamă de varză? Simplu de făcut, dar în egală măsură fină și gustoasă, va reprezenta un deliciu în zilele de post și nu numai. Și nici nu are multe calorii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Se apropie Paștele, iar gospodinele care țin post au epuizat deja toate rețetele care nu conțin ingrediente „de dulce”, așa că vă oferim o rețetă de ciorbă de praz de post. Gustul special al prazului va potența perfect aroma celorlalte legume, cât despre zeama de varză, nu mai are nevoie de nicio prezentare! Mai mult, ciorba este dietetică și extrem de gustoasă.

Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș. Rețetă simplă

Citește și: Maioneză de post, fără ou. Rețetă simplă

Citește și: Rețete de post. Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Citește și: Rețetă de gogoși de post. Se prepară rapid și ușor

Ciorbă de praz cu cartofi și zeamă de varză

Dat fiind că ne aflăm în postul Paștelui, vă recomandăm o alternativă la fel de gustoasă pentru preparatele cu carne – ciorba de praz cu cartofi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru prepararea lor! Prazul, numit și sparanghelul săracului sau ceapa gurmandului, are o mulțime de beneficii, reprezentând un medicament natural complex, dar și un gust savuros. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara delicioasa ciorbă de praz de post!

Ingrediente

  • 2-4 fire de praz (în funcție de mărime)
  • 1 morcov
  • 3 cartofi de mărime medie
  • 1 ardei gras sau capia
  • 50 g orez
  • 1 căpățână mică de țelină
  • 400 ml suc de roșii sau zarzavat de roșii
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 l zeamă de varză
  • leuștean
  • frunze de țelină (sau de tarhon, după preferință)
  • sare

Cum se prepară ciorba de praz

Ciorbă de praz cu cartofi și zeamă de varză. În oala în care urmează să gătiți puneți 4-5 litri de apă la fiert. Prazul se taie rondele, iar cartofii, cuburi. Când apa începe să clocotească, legumele tăiate se adaugă în oală împreună cu o jumătate de lingură de sare. Tocați morcovul și țelina cubulețe (le puteți da și pe răzătoarea mare) și adăugați-le în ciorbă. După ce totul fierbe 15-20 de minute, adăugați în ciorbă și ardeiul tăiat cubulețe în prealabil (acesta fierbe mai repede).

După ce legumele au fiert (în aproximatix 30 de minute), adăugați orezul spălat, iar apoi sucul de roșii sau zarzavatul de roșii și zeama de varză, fiartă în prealabil într-un vas separat. Se mai lasă la fiert în jur de 5 minute, iar dacă e cazul se mai adaugă puțină apă. După ce se stinge focul, se presară deasupra verdeața tocată mărunt.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter