Cordon bleu la cuptor. Rețetă simplă și sănătoasă

Publicat pe

Rețetă de cordon bleu. Rețeta de cordon bleu de pui la cuptor este una dintre cele mai delicioase. Se prepară foarte repede și este ideală pentru o zi în care nu aveți foarte mult timp de stat în bucătărie. De pe altă parte, rețeta de cordon bleu reprezintă și un mod de a-i răsfăța pe membrii familiei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de cordon bleu. Rețeta aceasta este foarte sănătoasă pentru că nu se prăjește în ulei, ci se face la cuptor. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediete, iar rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor. Un cordon bleu trebuie să aibă un interior aromat și moale și să fie învelit într-o crustă super crocantă.

Citește și: Rețetă de tort de biscuiți cu budincă, fără coacere

Citește și: Rețetă de supă de zarzavat.Se prepară ușor

Citește și: Rețetă tiramisu.Secretul care o face delicioasă

Citește și: Rețetă fasole bătută.Ieftină și delicioasă

Rețetă de cordon bleu – Ingrediente

– 2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare)

– 4 felii cașcaval

– 4-6 felii de șuncă (circa 80 g)

– 1 ou

– 2 linguri de făină

– pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, să fie mai crocant) + ulei/unt topit

Rețetă de cordon bleu – Mod de preparare

1. Pentru început, porniți cuptorul și dați-l la treaptă mare.

2. Apoi, combinați pesmetul/ pâinea uscată fărâmițată cu puțin ulei și untul topit într-un bol.

3. Împrăștiați rezultatul pe fundul unei tăvi și dați totul la prăjit în cuptorul încins pentru 3 minute. După care, scoateți din cuptor și pune conținutul într-un bol.

4. Ulterior, tăiați transversal fiecare piept de pui (crestează un buzunar).

5. După care, împăturiți fiecare felie de brânză o dată și băgați câte două felii în fiecare piept de pui. La fel trebuie să procedeți și cu feliile de șuncă, potrivit retete.unica.ro.

6. Nu uitați să prindeți cu o scobitoare pentru a nu pierde umplutura. Asezonați cu sare și piper după gust.

7. Apoi, bateți oul cu făina și dați bucățile de pui prin mixul de ou și apoi prin pesmet.

8. Puneți pieptul de pui pe o tavă și stropiți ușor cu ulei sau cu unt topit.

9. Dați totul la cuptor pentru 25-30 de minute. Codon bleu-ul trebuie să aibă o crustă aurie și să fie bine pătruns.

10. Înainte de a-l servi la masă, lăsați-l să se răcească puțin.


Poftă bună!

sursa foto: shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter