Pâine de casă cu apă minerală. Nu conține drojdie și e super pufoasă

Publicat pe

Pâinea de casă poate fi pregătită fără drojdie și fără praf de copt! Se prepară rapid în doar 5 minute + timpul de coacere) din doar 3 ingrediente și iese pufoasă și delicioasă de fiecare dată!

Așa că dacă nu ai drojdie, nu trebuie să te sperii că pâinea ta nu va fi pufoasă și delicioasă. Cu acest aluat poți face și chifle sau mini pâinici. 

Dacă vrei ca pâinea de casă să țină mai multe zile, învelește-o într-un prosop umed imediat ce o scoți de la cuptor. Dacă vrei să o reîncălzești, așează-o într-un prosop umed și bag-o pentru câteva minute la cuptorul cu microunde, sau încălzește-o în cuptorul încins. 

Ingrediente:

  • -300 g de făină albă;
  • -200 g de făină integrală (sau de secară);
  • -½ linguriță de sare;
  • -310 ml de apă minerală carbogazoasă.

Mod de preparare:

Cerneți făina într-un bol adânc, ca să o afânați. Adăugați și particulele din făina integrală, care rămân pe sită.

Adăugați sarea. Amestecați.Realizați o adâncitură în mijlocul făinii și adăugați treptat apa minerală carbogazoasă, amestecând cu lingura (cantitatea necesară de apă poate varia puțin, în funcție de calitatea făinii).

Când aluatul va deveni mai solid, transferați-l pe masă și frământați-l cu mâinile până va deveni neted și omogen. Nu este necesar să-l frământați îndelung!

Modelați aluatul sub formă de pâine rotundă sau lunguiață. Realizați câteva secțiuni superficiale pe suprafața pâinii. Apoi presărați-o cu făină integrală (prin sită).

Așezați pâinea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți-o timp de aproximativ 60 minute.

Lăsați pâinea să se răcească. Feliați-o și serviți-o. Veți fi surprinși, când veți vedea cât este de moale și pufoasă!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter