Însărcinată în 5 luni, Laura Cosoi s-a retras la Târgu-Mureș: ”Nu țin legătura cu doctorul, dar trebuie să revin în București, la control, peste două săptămâni”

Publicat pe

Aflată în izolare la Târgu Mureș, la părinții soțului ei, Laura Cosoi a ales să vadă partea plină a paharului și să renunțe să mai uite la știri. Însărcinată în cinci luni cu al doilea copil, frumoasa blondă ne-a povestit de schimbările prin care trece, în contextul pandemiei de coronavirus, despre activitățile pe care le derulează în această perioadă și despre mesele ei zilnice care au ajuns să fie mai copioase decât în vremurile normale.

Laura, al doilea trimestru de sarcină te prinde într-o perioadă delicată pentru noi toți. Cum te simți?

Mă simt bine! Al doilea trimestru de sarcină este cel mai frumos, cel mai plăcut. Nu ai nici burta foarte mare, dar totuși simți mișcările copilului. Eu am avut noroc de o sarcină ușoară și de data asta, ca și la prima, cu Rita. Am scris pe blog despre cum m-am simțit, dar pe scurt, pot să spun că ambele sarcini sunt asemănătoare. Diferența e că de data aceasta, în primele trei luni nu prea am avut poftă de mâncare. Nu mi-a fost rău, pur și simplu nu am avut apetit.

Cum ții legătura cu doctorul în această perioadă, cum procedezi cu ecografiile și alte programări necesare?

Nu țin legătura cu doctorul, nu prea am de ce. Fiind la a doua sarcină, știu la ce să mă aștept, iar prima a fost relativ recentă, mai țin minte una, alta de atunci. Totuși, am avut inspirația ca înainte să vin la Târgu Mureș să mă duc să-mi fac un control. Totul era în regulă, iar acum urmează să ajung la morfologia de trimestrul al doilea și analizele de sânge. Într-o săptămână, două, ar trebui să ajung la București pentru asta.

Ce schimbări ai făcut în rutina de zi cu zi din cauza pandemiei de coronavirus?

Nu am făcut mari schimbări. Petrec timp cu Rita, socrii mă ajută foarte mult, se joacă și ei, stau cu ea afară. Fac exerciții, aș putea spune, mănânc multe fructe, beau lichide. Nu am schimbat nimic, iar mie îmi prinde foarte bine aceasta perioadă. Am avut un program foarte aglomerat în primul trimestru de sarcină, am avut foarte, foarte multe spectacole. Luna februarie am jucat în fiecare zi aproape, în câte un oraș diferit. Ei, acum îți dai seama, mă refac, după o perioadă nebună de-a dreptul.

Gatesti mai mult în perioada asta? Aveți tendința să consumați mai multe mese întreaga familie?

Evident, în Ardeal se pun cinci mese pe zi, cu nu știu câte feluri de mâncare, dar încet, încet am ajuns la un numitor comun și mâncăm mai puțin. Tot bun, dar mai puțin. Important e să ne simțim bine, să stăm împreună, asta contează cel mai mult. Eu am și lucrat în tot acest timp la cartea mea de bucate pentru copii, împreună cu cei de la Curtea Veche, pe Skype. Am ajuns la ultimele detalii, la layout și cât de curând o să trimit la tipografie cartea, care e foarte așteptată de altfel. Dacă există printre cititori femei însărcinate sau care acum au bebeluși și sunt în perioada de diversificare, sau au copii de peste un an, am postat mai multe meniuri pe o săptămână pentru copii, așa că sper să le ajute.

Ai avut parte de vreo revelație în aceasta perioadă de izolare? Exista și o parte bună?

Eu văd numai partea bună! Refuz să mă întoxic cu știri, am înțeles gravitatea virusului si am luat măsuri, m-am autoizolat, nu ies afară nici eu, nici cei dragi, îmi este foarte dor de familia mea și, în general, de prieteni. Noi suntem oameni cu foarte mulți prieteni, tot timpul ne vizitam. Îmi e dor de spectacole, de adrenalina aceea, dar înțeleg sensul și știu că cu cât stăm mai cuminți, cu atât trecem mai repede și cu bine peste această situație care pare că nu se mai termină. Sunt cumva încrezătoare că ne va fi bine și că ne vom reîntâlni într-o altă lume. Sper să ajungem să ne învățăm lecțiile, individual și la nivel mondial și să ne bucurăm, până la urmă, de lucrurile bune care ni se întâmplă, și să vedem partea plină a paharului. Practic, asta ne mai rămâne, să mergem cu credință mai departe.

Foto: Instagram, arhiva VIVA!

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter